Pensionspoint: Mureren slipper tidligt, mens lægen må vente

Partiet Klaus Riskær Pedersen vil lade nogle arbejdsgrupper gå tidligere på pension, mens andre skal blive ved længere.

Hvis det står til partietKlaus Riskær Pedersen, så skal eksempelvis murere have mulighed for at gå tidligere på pension, mens læger skal vente. 

EN TIL EN

Det fortæller Rolf Gøtze, der stiller op for partiet. 

- Sammen med din løn vil du hver måned få point. Når du har tilstrækkelig point, kan du gå på pension, forklarer folketingskandidaten og tilføjer:

- Det er fantastisk og glædeligt, hvis der er nogle med point nok, der kan fortsætte med at arbejde. 

Partiet har ikke lagt sig fast på, hvor mange pensionspoint forskellige arbejdsgrupper skal optjene hver måned. Derudover vil nogle job inden for eksempelvis tømrerfaget give flere point end andre tømrerjobs. 

Det siger partiprogrammet om pension

- Pointfordelingen bliver fastlagt sammen med arbejdsmarkedets parter, fastslår Rolf Gøtze. 

Pointsystemet vil udelukkende blive finansieret af lønmodtagerne selv. Det skyldes, at nogle skal blive længere, så andre kan gå tidligere på pension. 

- Det er det, vi kalder en fair fordeling, fortæller Rolf Gøtze. 

Den "fair fordeling" har mødt kritik fra flere fronter. Til nyhedsbureaet Ritzau siger formanden for FOA følgende:

- Vi har mere end rigeligt råd til at lave anstændige løsninger for nedslidte, uden at det skal finansieres i et lukket kredsløb af lønmodtagerne selv. 

Enkelt system

Selvom der skal beregnes point for enkelte faggrupper bliver systemet ikke kompliceret, forsikrer den fynske kandidat. 

- Det er faktisk ret enkelt. Du kan veje og måle det (et pointsystem, red.). Når du har optjent point nok, kan du gå på pension. 

Pointsystemet vil løbende bliver justeret, men det antal point det kræver for, at man kan blive pensioneret ligger fast. 

- Når du starter dit arbejdsliv, så har du en fastlagt pensionsalder. De, der starter senere vil komme ind under en nyt pointsystem, hvis pointene er blevet justeret, forklarer Rolf Gøtze. 

Nye tiltag som gør arbejdet nemmere og mindre nedslidende vil blive regnet med i pointsystemet. Derfor kan ens pensionsalder blive rykket, hvis ens job bliver lettere og dermed giver færre pensionspoint. 

Det er ikke kun et pointsystem, som danskerne ifølge partiet Klaus Riskær Pedersen skal forholde sig til, hvis partiet bliver valgt ind. 

Partiet vil ligesom en række andre partier også indføre en højere pensionsalder, der følger med danskernes levelader.  

Modstander af pensionsudspil

Tidligere på året fremlagde regeringen, DF og Radikale Venstre deres bud på en pensionsordning, der skal tilgodese nedslidte. 

Forslaget indebærer blandt andet, at der bliver foretaget en individuel vurdering. 

- Det bliver en udredning og er fuldstændig ustruktureret at lave en personlig vurdering. Vi kan se på mange lægefaglige vurderinger, at der er stor forskel på, hvordan læger vurderer, siger Rolf Gøtze. 

- Det er derfor, at vi vil lave et system, der tilgodeser alle lige. På den måde er det ikke et lotterispil om, hvornår man kan trække sig tilbage, forklarer han. 

I serien En til En vil TV 2/Fyn lave et interview med en repræsentant fra alle opstillingsberettigede partier. Martin Christensen, der er fynske folketingskandidat for partiet Stram Kurs, har også fået tilbuddet om at medvirke i En til En på TV 2/Fyn.

Martin Christensen har takket nej til at medvirke, da han kun ville medvirke, hvis emnet var udlændingepolitik. Det er TV 2/Fyn, der sætter emnerne for interviewet, og i interviewet med Stram Kurs skulle Martin Christensen har svaret på, hvad hans parti mener om velfærd, infrastruktur og tilbagetrækning.

Se hele interviewet med Rolf Gøtze fra partiet Klaus Riskær Pedersen.

 

Oversigt

    Oversigt