Ret til førtidspension? Guldfeldt forsvarer pensionsaftale

Konservatives Kristian Guldfeldt er overbevist om, at ny aftale mellem regeringen, DF og Radikalr Venstre er godt nyt for nedslidte.

I begyndelsen af maj blev regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre enige om en ny aftale for seniorførtidspension. 

En til en

Ifølge den fynske folketingskandidat Kristian Guldfeldt (K) er aftalen en god model. 

- Det her en aftale, som skal hjælpe de ældre, der er nedslidte, forklarer han. 

Ifølge Kristian Guldfeldt er den nye aftale en ret for nedslidte. 

- Hvis du lever op til kriterierne, så har du ret til at blive visiteret til seniorførtidspension, forklarer han. 

Regeringens, DF's og Radikale Venstres aftale om seniorførtidspension

Selvom det kræver en vurdering før man kan blive tildelt seniorførtidspension, holder Kristian Guldfeldt fast i, at det er en ret på lige fod med retten til eksempelvis folketingspension. 

- Vi bliver nødt til at møde borgerne og have en samtale med dem for at finde ud af, hvad de har behov for, understreger han. 

Når der skal eksperter til at vurdere, så det vel ikke en rettighed? En rettighed er vel når man selv kan vurdere?

- Det er jeg ikke enig i. Der er nogle ting, man skal leve op til. Det er en ret til at komme til seniorpension, hvis man er nedslidt, fortæller han.  

Det sidste mangler

Flere oppositionspartier har langet ud efter aftalens forligspartier, fordi det ikke er på plads, hvem der skal vurdere arbejdsevnen. 

Men det bekymrer ikke Kristian Guldfeldt.

- Vi vil gerne have lov til at tale med de forskellige eksperter inden for området, så vi får en god løsning, siger han og fortsætter:

- Vi vil gerne have lidt ekstra tid til at finde den rigtige måde at gøre det her på, så vi ikke ender med kassetænkning. 

Se hele interviewet med Kristian Guldfeldt (K). 

I serien En til En vil TV 2/Fyn lave et interview med en repræsentant fra alle opstillingsberettigede partier. Martin Christensen, der er fynske folketingskandidat for partiet Stram Kurs, har også fået tilbuddet om at medvirke i En til En på TV 2/Fyn.

Martin Christensen har takket nej til at medvirke, da han kun ville medvirke, hvis emnet var udlændingepolitik. Det er TV 2/Fyn, der sætter emnerne for interviewet, og i interviewet med Stram Kurs skulle Martin Christensen har svaret på, hvad hans parti mener om velfærd, infrastruktur og tilbagetrækning.