I det fynske folks tjeneste

Rørt til tårer: Bjørn Brandenborg ultimativ sejrherre i Svendborg

Socialdemokraten Bjørn Brandenborg er med 6.096 stemmer den ultimative sejrherre i Svenborgkredsen, hvor han er opstillet.

00:47

Bjørn Brandenborg var helt mundlam, da han modtog sit personlige stemmetal fra Svendborgkredsen. Video: Flemming EllegaardBjørn Brandenborg (S) er uden sammenligning den politiker, der får flest personlige stemmer i Svendborgkredsen.

Han har fået 6.096 personlige stemmer på sin hjemmebane, hvilket er mere end det dobbelte af den politiker i kredsen med næstflest stemmer. Her ligger Venstres Erling Bonnesen, der har fået 2.482 personlige stemmer.

Læs også Thulesen Dahl slagtet i egen højborg

Absolut størst blandt partifæller 

Ved dette folketingsvalg bevarer Socialdemokratiet sine fem mandater på Fyn, og meget skal gå galt, hvis Dan Jørgenen, Trine Bramsen og Jan Johansen ikke genvinder deres mandater. Julie Skovsby, Erik Christensen og Bjørn Brandenborg ser ud til at kæmpe om de to sidste mandater.

Læs også Rutinen fra EP-valg giver lynhurtige resultater

Ved sidste valg blev partifællen Erik Christensen valgt til Folketinget med 4.447 personlige stemmer, så selvom intet endnu er afgjort, er Bjørn Brandenborgs chancer for en plads i Folketinget markant forbedrede efter optællingen i Svendborg. 

Med tre optalte valgkredse ligger Bjørn Brandenborg lige nu på en andenplads blandt de fynske politikere, der har fået flest stemmer. 

00:17

Far rørt og stolt over Bjørn Brandenborgs succes i Svendborg. 

Luk video