I det fynske folks tjeneste

Sådan vil Rina forhindre ballade under Paludans Vollsmose-besøg

Torsdag var Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, i Vollsmose. Fredag kommer han igen, men denne gang er beboeren Rina Krøyer klar med en fredshær.

00:36

Ved at danne en menneskekæde vil Rina Krøyer og flere andre beboere i Vollsmose give Paludan så lidt opmærksomhed som muligt, når han fredag besøger Vollsmose. Video: Masoud Jafari PouiaNår Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, for anden dag i træk forsøger at besøge Bøgetorvet i Vollsmose, vil Rina Krøyer og flere andre beboere i bydelen stå hånd i hånd og modtage ham med ryggen vendt til ham.

På den måde vil de sikre, at Rasmus Paludan og uromagere fra Vollsmose ikke får lov til at lave ballade.

Læs også Paludan kom ikke ud af bilen på Bøgetorvet: Nu prøver han igen

00:15

Hånd i hånd stod flere beboere fra Vollsmose klar til at modtage Rasmus Paludan med ryggen vendt mod partilederen. Det samme vil ske fredag aften, når Stram Kurs igen lægger vejen forbi bydelen. Video: Masoud Jafari Pouia

Luk video

- Det er jo hans demokratiske ret at komme her. De vil jo bare have, at vi leverer hele showet igen i dag, og det er så det, vi arbejder rigtig hårdt på. Vi prøver at få styr på de unge mennesker, der lader sig påvirke af ham. Vi er altså klogere end ham, siger Rina Krøyer til TV 2/Fyn.

Tilspidsede uroligheder

Sent torsdag blev beboerne i Vollsmose informeret om, at Rasmus Paludan var på vej til Bøgetorvet med partiets fynske kandidat, Martin Christensen. 

Ifølge Rina Krøyer nåede fredsdemonstranterne at blive klar til torsdagens besøg, men urolighederne spidsede alligevel til omkring Rasmus Paludans ankomsttidspunkt - faktisk så meget, at politiet vurderede, at det var for farligt at lade partilederen træde ud af bilen.

Læs også Se de vilde billeder: Rasmus Paludan på besøg i Vollsmose

- Der kommer desværre én, der reagerer anderledes, og sådan er det jo lige meget, hvor man bor henne. Desværre pådrog han sig meget opmærksomhed, erkender Rina Krøyer.

Afvist tre gange

I stedet fik Rasmus Paludan mulighed for at føre valgkamp ved Hindehøjen. Fredag aften forsøger han sig igen at begive sig mod Bøgetorvet efter et besøg på Flakhaven klokken 18.

Når han efter planen klokken 19 ankommer til Bøgetorvet, er Rina Krøyer klar. 

- Der var rigtig mange i går, der var skideirriterede over de få, der ødelægger det for de mange. Der er mange, der har spurgt mig: "Hvad kan vi gøre for at hjælpe?". Vi er mange, der vil gøre alt, hvad vi kan for at dæmpe gemytterne, siger Rina Krøyer. 

Fyns Politi har tre gange i år nægtet at lade Rasmus Paludan demontrere på Bøgetorvet af frygt for unødvendige uroligheder.

Læs også Rasmus Paludan ville demonstrere på Bøgetorvet i Vollsmose - har fået nej tre gange

00:15

Rina Krøyer forsøger at mobilisere en kæde af mennesker, der skal forhinde, at der opstår ballade under Paludans Vollsmose-besøg fredag aften. Video: Masoud Jafari Pouia

Luk video
Fakta
Folketingskandidat i Sjællands Storkreds
Spidskandidat i København
Spidskandidat i Region Hovedstaden
Single
Politiske hverv
Folketingskandidat Stram Kurs
2019 - nu
Spidskandidat Københavns Kommune, Stram Kurs
Spidskandidat Region Hovedstaden, Stram Kurs