Største dækning nogensinde: Sådan dækker TV 2/Fyn valget

TV 2/Fyn er fra tidlig onsdag morgen til sen torsdag aften klar med den største dækning af et folketingsvalg nogensinde.

Allerede inden valgstederne åbner klokken otte onsdag morgen, går TV 2/Fyn i luften med de seneste valgnyheder, og vi stopper ikke valgdækningen før torsdag aften, når vi har bragt alle resultater og reaktioner på tv og digitale platforme. 

Valget skydes i gang

Onsdag morgen sender vi tv-nyheder klokken 7.30, 8.30 og 9.30, og vi har flere tv-hold i marken for at følge valgdagen lige fra valgstederne åbner klokken otte. Nyhedsudsendelserne kan naturligvis også ses på tv2fyn.dk, hvor vi også følger valgdagen intensivt med reportager, nyhedsartikler og friske videoklip. 

Sådan sender vi på valgdagen:

 

Vi fortsætter valgdækningen på tv med nyhedsudsendelser klokken 12.10, 16.10 og 17.10. De sidste to udsendelser er udvidet med en varighed på ti minutter. Den almindelige nyhedsudsendelse klokken 19.30 bliver vist på TV 2/Fyns Nyhedskanal og varer 15 minutter.

Valgaften på digitale platforme

På selve valgaftenen overlader TV 2/Fyn hele tv-sendefladen til TV2, hvor der er fokus på valgets tabere og vindere, partiernes opbakning og ikke mindst hvem der ser ud til at kunne danne regering. 

Men folketingsvalget er også spændende regionalt, og når du onsdag aften sætter dig til rette i sofaen og er klar til at følge en spændende valgaften på tv, kan du samtidig følge valget med fynske briller via tv2fyn.dk.

I dag er der 18 folketingsmedlemmer, som er valgt på Fyn, og allerede onsdag aften vil det stå klart, hvor mange mandater de forskellige partier får i Fyns Storkreds. 

Klar på Christiansborg og til valgfesterne

Vi bringer resultater fra mange af de 146 afstemningssteder og otte valgkredse på Fyn, så hurtigt vi har dem. Samtidig har vi reportagehold klar på både Christiansborg og på Fyn, så vi kan følge op på valgresultaterne og få reaktioner fra både de fynske vindere og tabere. 

Sådan sender vi på dagen efter valget:

Vi er også til stede ved flere af ungdomspartiernes valgfester på Fyn, hvor der med statsgaranti bliver både vild jubel og dyb skuffelse.

Vores webredaktion er bemandet hele natten og vil løbende lægge seneste valgnyheder ud. Når alle stemmer i Fyns storkreds er talt op, vil vi fortælle præcis, hvordan Fyn stemte i de otte valgkredse, og hvilke partier der skal repræsentere fynboerne i den kommende valgperiode. 

Valgets fynske resultat i morgen-tv

Torsdag morgen sender vi igen tv-nyheder. Vi bringer valgnyheder fra det fynske område klokken 6.30, 7.30, 8.30, 9.30 og 10.30

Udover at bringe resultaterne fra Fyn vil vi også have masser af kommentarer fra både de valgte og vragede kandidater. Samtidig vil TV 2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro, analysere de fynske valgresultater og komme med bud på betydningen for Fyn.

Kæmpe valgcafé

Vi fortsætter tv-dækningen af valget set med fynske øjne i vores nyhedsudsendelser klokken 12.10, og samtidig bliver tv2fyn.dk konstant opdateret med valgnyheder og reaktioner fra tabere og vindere. Derudover følger vi optællingen af de personlige stemmer tæt, og vi fortæller så hurtigt som muligt, hvem der er inde, og hvem der er ude. 

Når alle stemmer er talt op i Fyns Storkreds kan fynboerne selv gå ind på tv2fyn.dk og se, hvordan stemmerne fordeler sig. Både på hele Fyn, i de enkelte valgkredse eller se præcist hvordan der blev stemt på de 146 fynske afstemningssteder. 

På vegne af alle fynske medier – Fyns Amts Avis, DR Fyn, Fyens Stiftstidende og TV 2/Nyhederne - har TV 2/Fyn inviteret alle fynske kandidater til Valgcafé i TV 2/Fyns garage. Kandidaterne kan følge optællingen direkte, tale med kolleger og samtidig kan de fynske medier lave interviews med kandidaterne. 

Valgcaféen bliver sendt direkte på TV 2/Fyns Nyhedskanal fra klokken 14.45 og frem til klokken 19 og kan også følges på TV2 i tidsrummet 15.30 til 15.45, 17.12 til 17.50 og fra klokken 18.24 til 18.54.

Klokken 19.30 sender vi den almindelige regionale nyhedsudsendelse, og klokken 22.08 går vi i luften med de sidste tv-valgnyheder.