I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen har ambitioner om ministerpost

Mette Frederiksen bestemmer, hvem hun vil udpege som ministre i en kommende regering. Trine Bramsen er ikke i tvivl om, at hun vil sige ja tak.

01:29

Trine Bramsen bliver dog ikke skuffet, hvis hun går glip af en ministerbil.Trine Bramsen er i spil til at blive minister i en kommende, ny regering med Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Læs også Overblik: Sådan gik folketingsvalget 2019 set med fynske briller

Den 38-årige fynskvalgte retsordfører har ambitioner om at få stillet en ministerbil til rådighed.

- Nu må vi se. Der er én chef, og det er Mette Frederiksen. Hun bestemmer, hvordan det kommer til at se ud efter valget, siger Trine Bramsen til TV 2/Fyn.

- Hvis man ikke har ambitioner om at komme ind på regeringskontorerne, synes jeg ikke, man skal være i politik. Det er det, det handler om, og det, vi har kæmpet om i fire uger, fortsætter hun.

Beskeden Skovsby: Det er en spændende tid

Hun bliver dog ikke skuffet, hvis hun går glip af nøglerne til et ministerkontor og en ministerbil.

- Den eneste, man ikke må, er at blive skuffet, hvis det ikke lykkes, fastslår Trine Bramsen.

Hendes partifælle Julie Skovsby er også blevet valgt ind i Folketinget på et mere yderligt mandat end Trine Bramsen.

Hvad med en ministerpost til dig?

- Øhh, ja, altså, lige nu glæder jeg mig bare til at se, at der bliver dannet regering - og hvilke resortområder der bliver, og der bliver også lavet folketingsudvalg. Det er en spændende tid, vi går i møde, siger Julie Skovsby, der fik 3.943 personlige stemmer.

Trine Bramsen fik 10.594 personlige stemmer på Fyn - kun overgået af Dan Jørgensen, der tidligere har været minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under Helle Thorning-Schmidt.