I det fynske folks tjeneste

Valgdeltagelse i top: To ud af tre stemte til EP-valg i Assens

Vælgerne i Assens valfartede til stemmeurnerne i dag i forbindelse med valget til Europaparlementet. Stemmeprocenten i Assens Kommune blev på 66,4. Også i Svendborg blev der sat rekord.

To ud af tre vælgere i i Assens Kommune stemte ved EP-valget Foto: Pernille GramTo ud af tre vælgere i Assens Kommune valgte i at stemme til valget til Europa Parlamentet, det viser tal fra kommunen. Valgdeltagelsen blev på 66,4 procent og det er en stigning på 8,4 procentpoint i forhold til valget til Europaparlamentet i 2014. 

På niveau med kommunalvalg

Borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen (V),  glæder sig over den høje valgdeltagelse.

- Jeg synes, at det er flot, og det er faktisk på niveau med hvad det har været til nogle kommunalvalg førhen, så jeg kipper med flaget - både Dannebrog, og det med de gule stjerner på blå baggrund, siger Søren Steen Andersen.

Den vestfynske borgmester, Søren Steen Andersen, tilskriver den høje valgdeltagelse, at der lige nu sker en masse ting i Europa.

Læs også Odenseanerne slog rekord: Valgdeltagelsen steg med ni procent

- Den høje valgdeltagelse fortæller en historie om, at der liger nu bliver talt meget i Europa om klima og frihandel, og det optager vælgerne, siger  Søren Steen Andersen.

Tendensen med høj valgdeltagelse ses også i andre fynske kommuner. I Svendborg endte valgdeltagelsen på 66.07, og det er en stigning fra valget i 2014, hvor valgdeltagelsen var på 57,1.

Ved valget til Europaparlamentet i 2014 var stemmeprocenten på landsplan på 56,3 procent. Den tidligere rekord for valgdeltagelse er fra valget i 2009, hvor 59,5 procent af vælgerne valgte at stemme. 

Læs også Måling: Hønge står til at få mandat i EU-Parlamentet