I det fynske folks tjeneste

Valgplakater fjernet: Fynsk kandidat melder det til politiet

Mette Rahbek har fået fjernet 37 valgplakater i Odense og har meldt det til politiet. Møgirriterende, siger den fynske folketingskandidat.

I hegnet ved Dyrskuepladsen hænger der ikke længere valgplakater. Hvem har fjernet dem? Foto: Kristian Wraae

00:34

Mette Rahbek ærgrer sig over, at hendes valgplakater er blevet pillet ned. Video: Flemming Ellegaard

1 af 2Den fynske folketingskandidat Mette Rahbek fra Alternativet har fået fjernet 37 af sine valgplakater ulovligt fra hegnet ved Dyrskuepladsen i Odense. Hun har meldt det til politiet. Det bekræfter hun over TV 2/Fyn.

Læs også Ny måling gør SF'er mundlam - kan stå over for valg mellem EU og Folketinget

- Det er møgirriterende for mig, og fra et demokratisk synspunkt er det også ærgerligt, siger Mette Rahbek til TV 2/Fyn.

- Vi er nogle kandidater, der ikke har et ret stort valgbudget, og derfor er plakater vigtige for vores synlighed, fortæller hun.

De 37 valgplakater svarer til cirka ti procent af hendes valgplakater.

Fakta om valgplakater

Når der er valg, må kandidaterne hænge deres plakater op i lysmasterne. 

 

Der findes regler for ophængning af vejplakater på vejarealet, som man skal følge på offentlige veje og private fællesveje. 

 

Ved folketingsvalg må ophængning af valgplakater først ske, når valget er udskrevet.

På kommune- og statsveje må der kun hænges valgplakater op på følgende:

 

  • Lysmaster 
  • Hegn 
  • Vejtræer 
  • Elmaster 

 

På private fællesveje i byer eller bymæssigt område må valgplakater kun ophænges på lys- eller elmaster.

 

Plakater, der hænger ulovligt, kan vejmyndigheden påbyde nedtaget inden for 24 timer. Der er også regler for, hvornår de kan fjernes akut.

 

Ulovligt ophængte plakater kan tippes til Odense Kommune på www.odense.dk/tip.

 

Kilde: Odense Kommune

Videoovervågning i området

Ved Dyrskuepladsen var der ifølge Mette Rahbek hængt omkring 100 valgplakater op, og de er alle fjernet. Alexander Grandt (S) og Kristian Guldfeldt (K) har også fået fjernet deres valgplakater.

Det vides ikke, hvem der har pillet valgplakaterne ned, men ifølge Mette Rahbek er det hverken Odense Kommune eller folkene bag Det Fynske Dyrskue, der har pillet dem ned. At valgplakaterne blev fjernet, blev opdaget onsdag. 

Der må hænge valgplakater i lysmaster og hegnet på kommunens og statens veje, oplyser Odense Kommune. Her på Kløvermosevej i Odense er de dog pillet ned.  Foto: Kristian Wraae

Der hænger fortsat valgplakater i lysmasterne på Kløvermosevej.  Foto: Kristian Wraae

Hun er sikker på, at valgplakaterne var hængt lovligt op. Hun håber, at der er videoovervågning i området, der kan afsløre, hvem der har fjernet plakaterne.

Ifølge Odense Kommune har kommunen lov til at pille valgplakater ned, hvis de hænger ulovligt. Hvis der hænger ulovlige valgplakater, vil politikeren dog få det at vide 24 timer før. 

Christel Schaldemose (S), der stiller op til Europa-Parlamentet, fortæller til TV 2/Fyn, at hun også har oplevet, at hendes valgplakater er blevet fjernet. Hun har dog ikke meldt det til politiet. 

00:34

Mette Rahbek ærgrer sig over al den tid og de penge, hun har brugt på sine valgplakater, der nu er blevet fjernet.  Video: Flemming Ellegaard

Luk video

 

Fakta
Folketingskandidat i Fyns Storkreds
Kandidat ved kommunalvalget i Odense
Født 22. november 1975 i Odense
Single
Politiske hverv
Folketingskandidat Fyns Storkreds, Alternativet
2017 - nu
Byrådskandidat Odense Kommune, Alternativet
2017 - 2017