I det fynske folks tjeneste

Officielt: Viktor Axelsen når historisk milepæl

Viktor Axelsen har officielt indtaget den øverste plads på verdensranglisten i badminton for første gang.

Viktor Axelsen er verdensmester i badminton. Foto: Arkiv / Robert Perry / Scanpix

For fem dage siden spillede den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen sig i finalen i Super Series-turneringen Japan Open, og med sejren sikrede odenseaneren sig point nok til verdensranglisten, så han for første gang nogensinde kan kalde sig verdens nummer et. 

Læs også Ekspert: Viktor Axelsen er millioner værd efter guldår

Det internationale badmintonforbund, BWF, har torsdag morgen offentliggjort den seneste verdensrangliste, og her topper Viktor Axelsen som ventet foran den tidligere verdensetter, sydkoreanske Son Wan Ho, som danskeren slog i semifinalen. 

Nummer fire i 2017

Fynboen startede året som nummer tre på listen og var i en periode nede som nummer fire. I august snuppede han dog VM-guld, og i weekenden tog han også titlen i Tokyo, og dermed har han samlet point nok til at nå den historiske milepæl. 

  Foto: BWF

Der er ingen andre danskere - eller europæere - på top 10-listen. Anders Antonsen er placeret som nummer 14, mens Jan Ø. Jørgensen ligger nummer 21.

Viktor Axelsen er dog ikke den første danske verdensetter i herresingle. Peter Gade toppede verdensranglisten mellem 1998 og 2001. 

Næste opgave for Viktor Axelsen bliver på hjemmebane i Odense, når der fra den 17. oktober afvikles Denmark Open i Odense Idrætshal. 

01:39

Video: TV 2 Sport

Luk video