Naboer protesterer mod nye kæmpemøller

I næste uge sender Svendborg Kommune planerne om to nye vindmøller på Tåsinge i offentlig høring. Men mange af de lokale borgere protesterer voldsomt over de 80 meter høje vindmøller.

Det er to møller på det vindblæste vestlige Tåsinge, som skal skiftes ud. Det økologiske landbrug Skiftekær vil sætte to nye og mere effektive møller op.

- De gamle er ved at være slidt op, og de kan ikke blive ved med at køre. De nye møller man bygger er meget mere effektive, siger Peter Bay Knudsen fra Skiftekær Økologi på Tåsinge.

 
 

Men der er strid storm om møllerne og flere naboer har gjort indsigelser mod dem. Blandt andet hos familien Wullf, der får udsigt til de 80 meter høje møller fra deres baghave.

- Vi kunne godt leve med nye moderne møller i samme størrelse. Men vi blev chokeret, da vi fandt ud af at man ville sætte møller op, der var meget højere, siger Hans Christian Wulff, der bor på Søren Lolksvej tæt på opstillingsstedet.

Tre vindmøller skal fjernes, og i stedet skal to nye stilles op hvor de to gamle står. De bliver 80 meter, altså dobbelt så høje.

- De nye møller yder en højere produktion, og det har vi brug for i vores samfund. Vi har brug for mere vedvarende energi, og det vil vi gerne være med til, siger Peter Bay Knudsen.

Naturstyrelsen har givet dispensation til at stille møllerne op indenfor strandbeskyttelseslinjen og politikerne vil lave et kommuneplantillæg og en lokalplan, som gør det muligt at opføre møllerne.

- Vi er meget optagede af at sikre omstillingen til vedvarende energi, og de her møller vil levere væsentligt mere strøm end de gamle, så derfor synes vi, at det giver rigtig god mening, siger formanden for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget i Svendborg, Henrik Nielsen(K).

Men naboerne protesterer - både over larmen fra vindmøllerne, men også over at de nye møller generer udsynet.

- Vi har i forvejen to kæmpe møller på Tåsinge, og vi har 15 andre områder i Svendborg Kommune, der er udlagt til vindmøller. Desuden er det sådan, at det er ikke givet at alle kommuner skal lægge lige mange møller til den vedvarende energi. For eksempel står der ikke mange vindmøller i Dyrehaven i Klampenborg, lyder det fra Hans Christian Wulff.

I næste uge sender Svendborg kommune sagen ud i offentligt høring de næste otte uger.

Oversigt

    Oversigt