Ny tvivl om vindmøller

Der er ny udvikling i sagen om de meget omstridte vindmøller på det vestlige Tåsinge.

Naboer til de omstridte vindmøller på Tåsinge mener nu, at Energistyrelsen nu har sat en stopper for opførelsen af to kæmpe vindmøller.

Kommunen gav i februar tilladelse til, at to eksisterende vindmøller på det vestlige Tåsinge kunne erstattes af to nye og knapt 80 meter høje møller.

Dermed valgte man - ifølge naboerne - bl.a. at vende det blinde øje til manipulerede støjberegninger og give tilladelse til overtrædelser af den gældende lokalplan.

Naboerne beskylder Svendborg Kommune for at forsøge at snyde projektet igennem, selvom reglerne ikke er overholdt.

Det sker blandt andet ved at betegne møllerne som prototyper, hvilket åbner mulighed for at teste dem for diverse miljøpåvirkninger. 

Men nu mener naboerne, at den afgørelse er underkendt af Energistyrelsen.

I en e-mail, som Energistyrelsen har sendt til Svendborg Kommune, erkender styrelsen, at det var en fejl at give møllerne status af prototyper.

De nye oplysninger bør betyde, at sagen skal behandles forfra, lyder det fra flere af de naboer, som længe har forsøgt at få projektet stoppet.

- Det betyder, at ansøgningen om tilladelse til møllerne skal gå den almindelige gang, og at de skal leve op til gældende støj- og miljøkrav, siger Allan Bliss, der bor tæt på møllerne.

Beboerne mener nemlig, at de planlagte møller ikke overholder støjgrænserne.

TV 2/FYN har forgæves forsøgt at få en kommentar fra formanden for Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalget i Svendborg Kommune, Henrik Nielsen.