I det fynske folks tjeneste

Politikertrusler: Sonja efter dommen: - Jeg er sindssygt skuffet

En 54-årig mand fra Løgstør blev onsdag eftermiddag frifundet for trusler mod byrådspolitikeren Sonja Marie Jensen (S) fra Nyborg.

00:49

Foto: Henrik Bisgaard

1 af 2

I december 2015 fik flere byrådsmedlemmer i Nyborg denne her besked på Facebook:

"Brænd byråds medlemmernes  huse ned." Ps.  Det burde man gøre , men det gør man selvfølgelig ikke ( endnu ) Den selvfede elite stopper ikke før at alle jøderne er fordrevet og alle Danskerne er blivet til slaver. FRIHEDSKAMPEN ER BEGYNDT"

  Foto: Morten Albek

Beskeden blev postet i forbindelse med en debat på Facebook omkring et asylcenter i Nyborg

Det fik Sonja Marie Jensen til at melde manden for trusler til politiet. 

- Hele den her debat, der var på Facebooktråd, den var grov og personlig. Den var så langt ude. Men lige da jeg så den her, der var jeg bare så.... Det er eddermame ikke i orden.

Læs også Tørre tæsk: Hver tredje fynske folkevalgte er blevet truet

- Det sidder da i en, når man går rundt alene eller når man går alene hjem fra stationen om aftenen. Gad vide om der kommer én eller anden og gør et eller andet ubehageligt ved mig, fortalte Sonja Marie Jensen til TV 2/FYN inden retssagen i Aalborg onsdag. 

Nu er det altså nok
Den tiltalte blev frifundet, fordi Retten lagde vægt på, at beskeden var tvetydig og  kunne opfattes på flere måder. 

- Jeg er sindssygt, sindssygt skuffet. Jeg synes, det er lidt typisk det her med, at så kommer tvivlen en til gode. Så er der ikke sat et statement med: Nu er det altså nok med at gå og true politikere, siger Sonja Marie Jensen til TV 2/FYN lige efter dommen faldt. 

Læs også Sonja blev truet: Det er eddermame ikke i orden

- Jeg synes overhovedet ikke, at det er tvetydigt. Jeg sagde også, at jeg havde følt mig truffet og andre føler sig truffet. Jeg følte en usikkerhed, så jeg kan overhovedet ikke se nogen som helst tvetydighed i det her. 

TV 2/FYNs reporter i Aalborg har talt med den 54-årige mand, der siger, at han er ked af det, og det var ikke hans hensigt at gøre nogen fortræd.

Forsvareren Hanne Lübeck fortæller til TV 2/FYN:

- Tiltalte havde jo lavet det her opslag som et citat. Det her med at brænde huse ned, var ikke hans egne ord. Det var et citat fra islamistiske grupper - så det viderebragte han som en advarsel til politikerne.