I det fynske folks tjeneste

Sonja blev truet: Det er eddermame ikke i orden

Sonja Marie Jensen skal onsdag vidne mod den 54-årige mand, der truede hende og flere byrådskolleger med at brænde deres huse ned.

02:03

Foto: Morten Albek

Knap hver tredje fynske folkevalgte politiker har fået trusler i forbindelse med deres politiske arbejde. Det viser en rundspørge, som TV 2/FYN har lavet. 

Én af dem er Sonja Marie Jensen (S) fra Nyborg. En mand fra Løgstør skrev sådan her på Facebook: 

"Brænd byråds medlemmernes  huse ned." Ps.  Det burde man gøre , men det gør man selvfølgelig ikke ( endnu ) Den selvfede elite stopper ikke før at alle jøderne er fordrevet og alle Danskerne er blivet til slaver. FRIHEDSKAMPEN ER BEGYNDT.

En 54-årig mand fra Løgstør truede 25 byrådsmedlemmer i Nyborg. Foto: Morten Albek

- Tænk, at han ville gå ind og true mit hjem og min familie. Han ved jo ikke, om jeg har børn eller en kæreste, der bor her, fortæller Sonja Marie Jensen til TV 2/FYN. 

Du vil gerne voldtages af perkersvin....
Truslen kom i december sidste år - i forbindelse med debatten omkring asylcentret i Nyborg, hvor tonen var hård. 

Jeg ved jo i princippet ikke, om der en dag står en mand ude foran min dør og er tosset i hovedet. Og vil gøre skade på mig.

Sonja Marie Jensen (S) Byrådsmedlem i Nyborg

Sonja Marie Jensen fik flere grove kommentarer.

- Jeg havde en, der på et tidspunkt skrev: Nå, du kan godt lide at blive voldtaget af perkersvin på vej hjem. 

- Hele den her debat, der var på Facebooktråd, den var grov og personlig. Den var så langt ude. Men lige da jeg så den her, der var jeg bare så.... Det er eddermame ikke i orden.

- Det sidder da i en, når man går rundt alene eller når man går alene hjem fra stationen om aftenen. Gad vide om der kommer én eller anden og gør et eller andet ubehageligt ved mig.

Håber på en hård straf
Hun valgte derfor at melde truslen til politiet. Og i dag skal hun så vidne mod manden i Retten i Aalborg. 

- Jeg håber, at han får en hård straf. Og jeg håber, at det bliver et statement til andre mennesker, der sidder derude bag den her skærm og gemmer sig med deres ekstreme holdninger og deres nedladende sprog. 

- Det ville undre mig, hvis han ikke bliver dømt. Det er jo en trussel - det er en opfordring til, at andre skal true mig eller gøre skade på mit hjem. 

- Jeg kan ikke forstår, at man tænker: At det er da okay, at jeg fyrer sådan en omgang gylle af sted til et andet menneske. 

Læs også Tørre tæsk: Hver tredje fynske folkevalgte er blevet truet

Holder sig fra Facebook
Siden truslen har Sonja Marie Jensen holdt sig fra at debattere på Facebook. 

- Jeg synes, det er sindssygt ærgerligt. Men jeg har ikke lyst til at tage en debat med et fremmed menneske, hvis jeg risikerer at få sådan noget her tilbage. 

- Jeg ved jo i princippet ikke, om der en dag står en mand ude foran min dør og er tosset i hovedet. Og vil gøre skade på mig.

TV 2/FYN følger sagen i Aalborg.