I det fynske folks tjeneste

Blå blok vil aftenåbne børnehaver

Mange forældre stresser for at nå at hente børn i daginstitutionen. Nu lover de borgerelige partier i odense at udvide åbningstiderne i udvalgte institutioner.

03:02

1 af 2

10 daginstitutioner i Odense skal holde længere åbent for at imødekomme forældrenes pressede hverdag. Det mener Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. De vil afsætte fire millioner kroner til projektet.

- Vi vil gerne gøre noget for de stressede børnefamilier, der ikke kan nå at hente deres børn. Vi vil udvide åbningstiden til 19, så forældrene kan nå at hente sine børn uden at det bliver et umuligt projekt, siger byrådskandidat Jane Jegind(V).

Hos BUPL, Pædagogernes fagforening, undrer man sig dog over forslaget. Fagforeningen mener, at hvis der skal bruges fire millioner kroner pasningsområdet, bør de bruges at forbedre normeringen.

- Der er blevet skåret hårdt i normeringen og hvis vi kan finde flere penge vil det bedste for børnene være at udvide antallet af pædagoger. Hvis man vil gøre noget godt for børnene skal man udvide normeringen. Det her forslag er skævt og er kun til gavn for forældrene, siger Lars Søgaard Jensen, formand, BUPL på Fyn.

Men de fire partier mener også, at forslaget er til gavn for børnene.

- Forslaget tager udgangspunkt i barnets perspektiv. Børnene mærker, hvis pædagoger eller forældre er stressede, og derfor vil øget åbningstid komme børnene til gode, siger Tonny Vest, byrådskandidat for Liberal Alliance.

Børn- og Ungerådmand, Brian Dybro er dog heller ikke tilhænger af blå bloks forslag.

- Alle undersøgelser viser, at både ledere, forældre og pædagoger peger på normeringen som det store problem i pasningstilbudene, hvis jeg skulle vælge ville jeg sikre bedre normering fremfor udvidet åbningstid, siger Brian Dybro(SF).

De fire partier har beregnet, at deres forslag vil koste omkring fire millioner kroner at gennemføre, og de mener ikke, at det vil blive et problem at finde pengene i et budget på 11 milliarder kroner.

- Vores forslag er både god familiepolitik og god erhvervspolitik. Når forældrene er på arbejde, så skal de være fuldt til stede, og ikke sidde på pinde og være bekymrede for om de kan nå at hente børnene, siger Jane Jegind.