Odense ForældreOrganisation: Budgetforliget er en katastrofe

Interesseorganisationen Odense ForældreOrganisation kalder det netop indgåede budgetforlig i Odense for en katastrofe for kommunens yngste.

Budgettet er en ren katastrofe for kommunens yngste borgere, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Børn- og ungeområdet rammes af massive besparelser på trods af, at området i forvejen er kraftigt underprioriteret og i virkeligheden burde opprioriteres.

Forliget betyder, at der skal spares 160 millioner kroner på de odenseanske børn og unge i 2014, efter at det oprindelige forslag lød på 180 millioner kroner.

I 11. time lykkedes det altså forligsparterne at mildne besparelserne med 20 millioner kroner, der nu bliver i daginstitutionerne.

- Det ænder bare ikke ved den overordnede konklusion: Budgettet kommer til at medføre voldsomme forringelser. Kommunen kommer til at tilbyde børnene en hverdag, der minder om rendyrket opbevaring. Det er helt uacceptabelt og vi mener ikke, at de 20 millioner kan afværge konsekvenserne af de store besparelser, der rent faktisk gennemføres, siger Odense ForældreOrganisations formand, Louise Marie Friis.

Odense ForældreOrganisation er kritisk over for, at politikerne udlægger besparelserne som en succes, fordi man har reduceret besparelserne med 20 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt