Har assisteret ved 10 selvmord: Nu er han politianmeldt

Fyns Politi bekræfter, at man har modtaget en politianmeldelse af den pensionerede overlæge Svend Lings, der har hjulpet flere patienter med at dø.

Den pensionerede overlæge Svend Lings, der fortæller, at han har assisteret flere end 10 patienter med deres selvmord, er nu blevet politianmeldt.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

- Fyns Politi kan bekræfte, at der tirsdag den 21. februar 2017 er kommet en anmeldelse i sagen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Mindst ni læger har brudt loven

Svend Lings er medlem af gruppen Læger for Aktiv Dødshjælp, som arbejder for at lovliggøre assisteret selvmord i Danmark, hvor patienten selv tager sit eget liv med assistance fra en læge, der leverer de dødelige midler. 

 
Fotograf: TV 2

Alle ni læger i gruppen har hjulpet kronisk syge patienter med at dø – også selvom det er et brud på den danske lovgivning.

- Det kan godt være, at jeg må i fængsel. Det, jeg kan blive udsat for, er jo ingenting i sammenligning med det, som de mennesker, der ligger og lider, bliver udsat for, fortalte Svend Lings tirsdag til TV 2.

Ingen detaljer fra politiet

Siden tirsdag har politiet undersøgt sagen, men vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvad undersøgelsen går ud på – eller hvilke paragraffer der indgår i overvejelserne.

- Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen, og politiet kan heller ikke sige noget om, hvornår undersøgelsen vil være afsluttet, står der i pressemeddelelsen.

Oversigt

    Oversigt