Slut med tunge lastbiler hos Louise og Brian: Fandme dejligt

Nu er det slut med lastbiler, der smutter gennem små landsbyer på Nordfyn. Flere veje bliver lukket for gennemkørende tung trafik. Og det glæder en lille familie i Brandsby ved Otterup.

En række mindre bysamfund på Nordfyn er plaget af tung trafik på små veje. Problemet er, at lastbiler og andre store køretøjer bliver ledt gennem de små byer af deres GPS'er.

 
 
Foto: Ole Holbech

Et af de steder, hvor beboerne mærker problemer med den store mængde gennemkørende trafik, er i Brandsby ved Otterup. Det er de små veje her, hvor fodgængere, cyklister og beboere i stigende grad føler sig utrygge ved at tonstunge lastbiler buldrer gennem området. 

quote Det er fantastisk. Det er fandme dejligt. Vi har også lige snakket med naboerne om det - og alle er glade,

Louise Cilleborg Karlsen

Brian Hansen og Louise Cilleborg Karlsen bor sammen med deres to børn på Brandsbyvej.

- Lastbilerne kommer buldrende forbi, og det er ikke alle, der kun kører 50 kilometer i timen, fortæller Brian Hansen. 

- Vi malede hus i sidste uge - og det er konstant, at der kører en lastbil forbi. Og man siger bare: Sæt nu farten ned for Guds skyld, fortæller Louise Cilleborg Karlsen. 

Parret har en datter på snart syv måneder. 

- Bare det at gå en tur med barnevognen har overhovedet ikke været rart.  Og hun får ikke lov til at lege på den side af huset, der vender ud mod vejen. Men det er jo også groteskt, at man ejer et hus, hvor man ikke bruger halvdelen af grunden.

Se TV 2/FYN fra 21. september

 Men nu har Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune valgt at følge Miljø- og Teknikudvalgets indstilling om at lukke flere veje i området for gennemkørende tung trafik - og det er blandt andet vejen, som Louise Karlsen og Brian Hansen bor på. 

- Det er fantastisk. Det er fandme dejligt. Vi har også lige snakket med naboerne om det - og alle er glade, siger Louise Cilleborg Karlsen til TV 2/FYN. 

- Vi glæder os til, at det slutter.

 

Ifølge udvalgsformand i Miljø- og Teknikudvalget i Nordfyns Kommune, Franz Rohde (Kons.) er der fire veje, der lukker for gennemkørende tung trafik. Der bliver sat skilte op ved områderne.

- Kommunen indberetter det til Kortstyrelsen, som så får det givet videre, så GPS'erne vil vise, at lastbiler ikke længere kan køre igennem de veje.

Her bliver der lukket for tung gennemkørende trafik:

Louise Cilleborg Karlsen håber nu bare, at skilte er nok til at holde lastbilerne væk. 

- Der er jo også noget, der hedder vanens magt. Men vi håber, at det slutter her.

Oversigt

    Oversigt