Udsolgt Åbningsshow starter H.C. Andersen Festivals

Det bliver et helt udsolgt åbningsshow i Odense Koncerthus, der søndag eftermiddag skyder kulturfestivalen i gang. Fra forreste række vil Kronprinsesse Mary overvære showet.

Showet bliver også vist på TV 2/FYN's egen kanal fra klokken 14.45 til 17.10. Ligesom det kan ses live her på hjemmesiden.

H.C. Andersen Festivals byder på omkring 470 kulturoplevelser den kommende uge. Åbningsshowet er en forsmag på de begivenheder, der venter publikum i en uge, hvor en stor del af det sker i Odenses gader og stræder.

Under overværelse af Kronprinsessen præsenterer en lang række kunstnere og kulturaktører smagsprøver på deres bidrag i festivalugen. Samtidig danner Åbningsshowet rammen om overrækkelsen af litteraturprisen, som sker i et samarbejde mellem Hans Christian Andersen Literature Award-komiteen, Odense Kommune og H.C. Andersen Festivals. Prisen tildeles i år den britisk-indiske forfatter, Salman Rushdie.

Susanne Elmark og Stig Rossen er værter på showet, og foran Odense Symfoniorkester kan man opleve indslag fra bl.a. Odense Teater, Kabaret Lattergalen, Odense Internationale Film Festival og Spoken Word Festival. Blandt de særligt inviterede er skuespilleren Ellen Hillingsø, der vil læse tekster af prismodtageren Salman Rushdie.

Festival fortsætter i fremtiden

H.C. Andersen Festivals løb for første gang af stablen i augsut sidste år. Det blev ifølge arrangørerne så godt modtaget, at festivalen gentages.

- Vi glæder os over successen med den første festival. Odense har vist, at vi kan, når vi vil - at vi er en eventyrlig by. Alle har bakket op om festivalen i et helt unikt samarbejde, siger Palle Skov Jensen, der er bestyrelsesformand for H.C. Andersen Festivals

Odense kommer igen i år til at syde og boble af oplevelser i en hel uge med gadegøgl, teater, koncerter, kunstgade, symfoniorkester, foredrag, kabaret, Street Art, en stor kuppel med lysinstallation og plads til 100 publikummer, børneparade, 3D lysshow og meget mere. Festivalen er skabt af en række erhvervsfolk, og foreningskredsen udvides løbende.

Arrangørerne er klar til at fortsætte festivalen også fremover.

- Den opbakning, vi har mødt, lover godt for festivalen, for festivalgæsterne og for Fyn. Virksomheder og sponsorer har i stigende grad taget et medansvar for en kulturbegivenhed som H.C. Andersen Festivals. Det glæder vi os meget over, og vi ser allerede nu ud over de tre år, vi i første omgang havde afsat til at vise festivalens levedygtighed. Vi er kommet for at blive, siger Palle Skov.

Oversigt

    Oversigt