Antallet af indlagte halveret på en uge: - Der skal mere til

Nye tal fra Odense Universitetshospital viser, at antallet af indlagte patienter med covid-19 er halveret den seneste uge.

Den seneste uge er antallet af indlagte patienter med covid-19 på Odense Universitetshospital halveret.

Odense Universitetshospital (OUH) må ikke oplyse, hvor mange af hospitalets covid-19-patienter, der er indlagt på intensiv eller i respirator, men det fremgår af Statens Serums Instituts hjemmesiden, at der i Region Syddanmark mandag er syv indlagte på intensiv og seks indlagte i respirator med covid-19.

En halvering af indlagte på en uge, kan lyde positivt, men der skal mere til før at OUH's lægelige direktør Bjarne Dahler-Eriksen får armene op over hovedet.

- Desværre skal der mere til, før vi kan sige noget om en positiv udvikling. Lige nu er patienterne indlagt i kortere tid, fordi vi behandler med remdesivir, der forkorter indlæggelsen med tre til fire dage, forklarer han.

Ifølge de regionale og nationale tal, er der nemlig ingen positiv ændring i indlæggelserne.

Således er der ifølge Statens Serum Instituts daglige opdatering mandag indlagt 196 personer med sygdommen covid-19. Det er det højeste antal indlagte med covid-19 siden 11. maj.

Tallene i regionen ser ud til at være svagt opadgående. Fredag var der således indlagt 36 i hele regionen.

-  Heldigvis er vores patienter indlagt i kortere tid og der er færre på intensiv, end der var i foråret, siger Bjarne Dahler-Eriksen.

Intet nyt under solen 

Mandag er antallet af indlagte plus otte på landsplan. Derfor understreger den lægefaglige direktør, at patienterne på OUH kun udgør en lille del af det samlede billede. 

- Tallene vil køre op og ned. På OUH er har det højeste antal corona-indlagte  været 15, og nu ligger vi på syv, men vi er parate til at modtage flere, forklarer Bjarne Dahler-Eriksen.

Indlagte coronapatienter på OUH i Odense:

 

Bjarne Dahler-Eriksen siger at årstiden har stor betydning for, hvor godt corona trives.

- Efteråret er lige begyndt, og vi er forberedt på, at der kommer flere patienter. Jo koldere vejret bliver, desto mere opholder vi os indenfor, og det elsker den her sygdom, siger han.

Selvom det endnu er for tidligt at sige noget konkret om udviklingen af corona, håber han på en positiv effekt.

- Smittetallet falder, og det er godt. Vi kan håbe på, at tiltagene regeringen har indført, med eksempelvis mundbind har hjulplet, men det vil tiden vise, afslutter Bjarne Dahler-Eriksen.

På landsplan har Statens Serum Institut mandag registreret yderligere 771 smittetilfælde med coronavirus. Det tal skal ses i relation til, at der er testet færre end de foregående dage.

Der er siden søndagens opdatering foretaget 56.131 prøver. 16.165 af de prøver var fra personer, som ikke har været testet før.

Oversigt

    Oversigt