Komfortabel julesejr til Odense Buldogs

Med en stærk 4-1-sejr i Herlev, kan Odense Bulldogs gå på en ultrakort juleferie med god samvittighed. Thinnesen og Ericsson blev dobbelte målskytter.

Der var direkte kamp om sjettepladsen fredag aften i Herlev Skøjtehal. Efter en sløj periode for fynboerne, kunne Herlev overtage sjettepladsen med en sejr på egen is foran godt 500 tilskuere.

Men Odense Bulldogs har fået bedre spillemæssig vind i sejlene, og ikke mindst gejsten har været tilbage på niveau.

Men mod Herlev Eagles kom den tiltrængte fynske triumf, da Mathias Thinnesen med sin anden træffer lukkede og slukkede til 1-4 i tomt mål.

Starten på aftenens sekspointkamp blev ganske afvekslende med store chancer i begge ender og med Herlev som svagt toneangivende.

Men Jens Holmström i Bulldogs-buret stemplede med det samme ind og fortsatte den sikre og stærke stil kampen ud, skulle det vise sig.

Det altid vigtige åbningsmål tilfaldt således Bulldogs, der i 14. minut stak kontra.

Ólafur Gunnarsson røg igennem på højrekanten, og helt inde under mål fik Mathias Thinnesen lagt pucken til rette for sig selv, hvorefter han let kunne få pucken de resterende centimeter over stregen.

Herlevs førstekæde begyndte stærkt, men gled gradvis ud af matchen. I stedet var det nærmere fra andet geled, at Herlevs muligheder opstod.

Herlev lagde også tryk i starten af anden periode, men Rasmus Ericsson fik skabt ro i de fynske rækker, da han firsttimede Mark Mieritz flotte pasning ind bag en sagesløs Trevor Koenig til 0-2.

Hjemmeholdet reducerede dog i slutningen af periode, da de endelig fik taget vare på en af mange overtalsmuligheder.

Jonas Sass var skarpretter tæt under mål, hvor han var først over en løs puck.

Det kunne give en uhyre åben tredje periode, men Rasmus Ericsson ville ikke til pause med blot en etmålsføring.

Tæt under mål fik han lige nøjagtig styret Mads Schaarups skud ind mellem benene på Koenig, og så stod der 3-1 til Bulldogs.

Derfor stod den fynske plan på kontrol og disciplin hjem i banen, men i et par situationer fik de gjort tingene mere vanskelige og spændende end nødvendigt var.

Men Herlev kendte ikke sin besøgelsestid, og i målet var Holmström en solid og meget sikker sidste skanse.

Mathias Thinnensen gjorde som Rasmus Ericsson, og blev dobbelt målscorer med et velplaceret skud ned i det tomme mål, da Herlev satsede alt i slutfasen.

Dermed skabte Bulldogs fornyet afstand til den ellers truende syvendeplads og hentede lidt ind på de foranliggende i kampen om top 4.