Odense tager andet DM-stik i overtiden

Odense vandt også den anden kamp om DM-titlen i ishockey. Afgørelsen faldt 18 minutter inde i overtiden.

Odense er godt på vej mod klubbens første DM-titel i ishockey nogensinde. Klubben vandt mandag den anden finalekamp over Herning og fører nu 2-0 i serien, hvor der spilles bedst af syv.

Afgørelsen faldt først 18 minutter inde i overtiden, da Tyler Gotto scorede til 3-2.

Der var langt hen ad vejen tale om en jævnbyrdig kamp mellem de to finalehold. Begge de to første perioder endte 1-1, og da det ikke lykkedes nogen af holdene at score i tredje periode, måtte der ekstratid til.

Odense troede ellers, at de havde pucken i mål på et tidspunkt i tredje periode, men videobillederne kunne ikke understøtte påstanden om, at den lille gummiskive havde passeret mållinjen.

Omvendt havde Herning en kæmpemulighed for at afgøre kampen, da Odenses Philip Hersby mod slutningen af den ordinære spilletid fik en fem minutters straf for at plante en stav i ansigtet på en modstander.

Men gæsterne fra Fyn kæmpede heroisk i undertal og red stormen af.

I AL-Bank Ligaens slutspil spiller man overtid, indtil et af holdene scorer - om det så skal vare hele natten. Det gjorde det nu ikke, og det bar Hernings kaptajn Jason Walters en del af skylden for.

Han gik alt for voldsomt til en Odense-spiller, så denne røg over banden og over i Hernings udskiftningsboks. Det takserede dommerne til en udvisning, og i det efterfølgende overtal faldt afgørelsen.

Odense skal nu blot vinde to af de maksimalt fem resterende kampe, og fynboerne har statistikken med sig.

De har vundet samtlige 10 slutspilskampe indtil videre og har kun prøvet at tabe to gange i 2012 indtil videre.

Næste kamp i serien spilles i Odense på torsdag.