OB kunne ikke holde stand mod FCK

FC København måtte slide hårdt og vente længe på en ellers fortjent 2-0-sejr over OB i Superligaen.

Som optakt til udekampen mod FC Porto i Champions League-gruppespillet på onsdag slog FC København lørdag eftermiddag OB med 2-0 i Superligaen.

Hjemmeholdets forløsning kom dog først efter 87 minutter, da Ludwig Augustinsson omsatte et straffespark, som Mohamed El Makrini havde begået på FCK-kaptajn Thomas Delaney, til 1-0.

Kort efter scorede Andreas Cornelius til slutresultatet 2-0.

Resultatet betyder, at FCK stryger op på førstepladsen i tabellen med 18 point efter otte kampe i sæsonen, men Brøndby kan tilbageerobre førerpositionen, hvis holdet søndag vinder topkampen mod AaB i Aalborg.

FCK dominerede opgøret mod OB stort, men gæsterne havde en stærkt spillende keeper i norske Sten Grytebust, der adskillige gange pillede pynten af værternes profiler.

Derudover blev FCK også snydt for en scoring kort inde i anden halvleg, da dommer Jakob Kehlet dømte offside i en situation, hvor Benjamin Verbic tæt under mål sendte bolden det sidste stykke over stregen efter et hovedstød af Mathias "Zanka" Jørgensen.

En stor dommerfejl af Jakob Kehlet, som derefter blev udsat for en massiv pibekoncert af størstedelen af de godt 14.000 fremmødte tilskuere.

I første halvleg var OB trykket langt tilbage på banen, og Sten Grytebust måtte i en håndfuld tilfælde diske op med store redninger for at holde værterne fra scoringer, ligesom overliggeren tog fra, da Peter Ankersen forsøgte sig med et frisparksforsøg.