Fælles domicil til megabeløb: Internationale robotgiganter flytter sammen

Ifølge virksomhedernes direktører er der udsigt til en masse ny robotudvikling. Alt fra sundhedssektoren til fast food-industrien kan få glæde af et nyt hovedkvarter.

Odense - og faktisk hele verden - har fået en ny robotcentral.

De fynske firmaer Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MiR) åbnede tirsdag deres nye fælles hovedsæde i Fyns største by.

- Jeg ser virkelig frem til synergien imellem de to virksomheder og til at arbejde sammen med nye marketingkollegaer. Så jeg tror på, det bliver megafedt, siger Marie Zoffmann, som er marketingspecialist hos MiR.

Det nye hovedsæde har været under konstruktion i to år og har kostet 325 millioner kroner. Nu står det færdig.

20.000 kvadratmeter er klar til at byde velkommen til op mod 600 medarbejdere fordelt på de to virksomheder Universal Robots og MiR.

Det er to forskellige grene af robotudvikling, der mødes på de nye kvadratmeter. Men det er netop fordelen. 

- Vi ved, at hvis du er fysisk det samme sted, bliver det endnu lettere at arbejde sammen. Det lægger vi meget vægt på. Så det kommer til at betyde rigtig meget, at vi simpelthen ikke kan undgå at rende ind i hinanden, siger præsident hos Universal Robots, Kim Povlsen.

Blandt medarbejderne er idéen bag den nye domicil også blevet taget godt imod:

- Så kan man bare lige gå ind ved siden af, hvis man lige har et spørgsmål, eller der er én, man arbejder sammen med. Så kan man lige få et svar, hvis der er noget, man hurtigt skal have svar på. Så det er ret fint.

Vil have betydning for alle mennesker

Det er ikke bare i Odense og på Fyn, det betyder noget. Nyheden har karakter af international klasse, fordi de to firmaer sælger og udvikler robotter til hele verden.

- Eftersom vi er globale virksomheder, har det en stor indflydelse på resten af verden, hvordan de modtager vores produkter, at vi samler os her og skaber mere innovation, siger Kim Povlsen.

MIR specialiserer sig i robotter, der kan bevæge sig selvstændigt rundt og tjene mange forskellige formål, for eksempel robotstøvsugere.

Universal Robots bruger deres kræfter på at udvikle såkaldte cobots, som kan efterligne menneskers manuelle arbejde og på den måde hjælpe i en produktion.

Når de to robotgiganter går sammen, er det for at udvikle endnu mere teknologi, som eksempelvis kan frigive tid til medarbejdere inden for sygepleje, ved fabrikssamlebåndet og hos fast food-industrien.

- Der er meget viden hos Universal Robots, vores søstervirksomhed, men der er også meget viden hos MiR. Jeg tror, at når vi udnytter begge virksomheder, betyder det, at vi kan være bedre sammen i stedet for at være to, fortæller Jean-Pierre Hathout, der er direktør hos MiR. 

Han bakkes op af sin nye kontornabo:

- Det kommer til at skabe helt nye innovationer og helt ny vækst for begge vores virksomheder, lyder det fra Kim Povlsen.

Det nye hovedsæde har været under konstruktion siden 2020.

Oversigt

    Oversigt