Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

- Overfald på statsminister er helt ude at proportioner

Weekendens helt store historie er overfaldet på Mette Frederiksen.

Overfald er altid alvorlige, men når det går ud over politikere, bliver det anderledes seriøst. Den odenseanske byrådspolitiker Araz Khan fra Liberal Alliance oplevede noget lignende for tre måneder siden. 

Her spyttede en mand efter ham i det øjeblik, de passerede hinanden. Det er to helt forskellige episoder rettet mod to helt forskellige politikere, slår han fast.

- Uanset hvad vedkommende mener, han er berettet til, er det fuldstændig ude af proportioner at gøre den slags, siger Araz Khan om overfaldet på Mette Frederiksen.

- Når man er offentlig person, lokalpolitiker eller statsminister, er det ganske grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for den slags. Man kan ikke lade være med at tænke, at det er sket på grund af ens holdninger. Det er en trussel mod demokratiet, siger Araz Khan.


Efter oplevelsen er han blevet meget mere opmærksom, når han bevæger sig i det offentlige rum.

- Det er svært at forklare, men man bliver mere opmærksom på ens omgivelser efter sådan en episode. Det er jeg i hvert fald blevet. Når jeg går forbi mennesker, og især når jeg har min familie med, er jeg ekstra påpasselig, siger Araz Khan.

Derfor har han også et signal til sin kone, som skal gå væk med deres børn, hvis de er ude, og der kommer en person, som Araz Khan ikke er sikker på, vil ham noget godt.