Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Plejehjem skal fyre medarbejdere - hjælp kan være på vej

Der skal skæres i budgetterne i Faaborg-Midtfyn Kommune, og det kommer til at koste medarbejdere på kommunens plejehjem. 

På plejehjemsområdet har kommunen en samlet budgetoverskridelse på 4,8 millioner kroner. Det mærker man nu blandt andet konsekvensen af på plejehjemmet Humlehaven i Nr. Lyndelse, hvor de skal sige farvel til fire medarbejdere.

Det vækker utilfredshed hos medarbejderne. 

- Når de går hjem om eftermiddagen, så græder de faktisk mange gange, fordi de ikke kan få lov til at yde den omsorg, de mener vores beboere har ret til, siger Charlotte Vegeberg, der er tillidsrepræsentant på Plejehjemmet Humlehaven i Nr. Lyndelse.

Charlotte Vegeberg er tillidsrepræsentant på Plejehjemmet Humlehaven i Nr. Lyndelse
Charlotte Vegeberg er tillidsrepræsentant på Plejehjemmet Humlehaven i Nr. Lyndelse


Kristian Nielsen (V), som er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, tager imod beskeden. 

- Det berør mig da. Selvfølgelig er vi politisk set meget optagede af, at situationen på vores plejehjem skal være i orden, siger han. 

Han forklarer, at plejehjemmene tilsyneladende har ansat for mange medarbejdere hen over sommerferien, og at det er derfor, at der nu skal fyres. 

Kristian Nielsen (V) er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Kristian Nielsen (V) er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Det er ikke tilfredsstillende økonomistyring. Der må være et eller andet, der er hoppet af et sted, siger Kristian Nielsen.

Der er dog lidt hjælp at hente. Udvalgsformanden fortæller, at udvalget på næste møde skal diskutere, om det vil være muligt at sløjfe plejehjemmenes gæld. 

- Det vi lægger op til på udvalgsmødet, det er at sige, at vi afskriver den opståede gæld helt - altså alle de 4,8 millioner, så plejehjemmene kan starte på en frisk i 2024, men det betyder jo stadig, at budgettet i 2024 som udgangspunkt skal overholdes, siger udvalgsformanden.

I Humlehavens tilfælde vil det dog formentlig stadig være nødvendigt at fyre medarbejdere, for at på budgetterne til at hænge sammen fremadrettet.