Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Disse boligtyper faldt i værdi

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at huspriserne forblev uændret i første kvartal i 2024 sammenlignet med sidste kvartal i 2023. Til gengæld faldt priserne på lejligheder og sommerhuse i perioden. Det skriver Boligsiden i en pressemeddelelse. 

Det er især boliger i de store byer, der har tabt værdi. I Region Hovedstaden og Region Midtjylland er huspriserne faldet med henholdsvis 0,6 og 1,6 procent fra fjerde kvartal 2023 til første kvartal 2024. Omvendt er boligpriserne steget i perioden i Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark med henholdsvis 4,8 procent, 2,0 procent og 0,6 procent.

På landsplan har sommerhuse til gengæld tabt to procent i værdi i perioden. Priserne for ejerligheder faldt på landsplan med 1,4 procent.

- Udbuddet af sommerhuse er steget væsentligt de seneste måneder, blandt andet fordi mange som vanligt har sat sommerhuset til salg op til påske, hvor flere interesserede købere tager til åbent-hus-arrangementer. Og et større udbud kan som bekendt have en negativ effekt på prisudviklingen, udtaler Birgit Daetz