Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Hvert år ryger ca. 900.000 tons mad i skraldespanden

Hvert år ryger i omegnen af 900.000 tons mad, der kunne være blevet spist, i skraldespanden i Danmark. Det viser en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen.

Trods de senere års fokus på at reducere madspild stiger spildet af fødevarer.

Det vil regeringen sætte en stopper for med en ny, samlet strategi mod madspild, fortæller fødevareminister Jacob Jensen (V).

- Jeg synes, at vi som en stor og stolt fødevareproducerende nation har en særlig forpligtelse til at gå foran, ikke bare med at producere maden, men også at sikre, at vi så også bruger maden mere, end vi gør i øjeblikket, siger han.

Regeringens strategi består af 15 punkter, der skal skaffe ny viden, kortlægge barrierer for at mindske madspild i virksomheder og produktion og oplyse borgerne.

Reduktion af madspild er en gevinst for både klima og økonomi, lyder det.

Fødevarestyrelsen opgjorde sidst madspildet til 814.000 ton i 2018. Den nye opgørelse sætter det til 873.000 ton - altså en stigning på 59.000 ton.

Det er dog svært at sammenligne de to opgørelser, ligesom begge er baseret på skøn og rummer store usikkerheder.

Det står dog klart, at madspildet er stigende, og at langt det største madspild sker i produktionen af fødevarer.

En del af forklaringen skal findes i, at produktionen simpelthen er steget i perioden, og at der derfor også spildes mere, lyder det fra Fødevarestyrelsen.