Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Konservative dropper profil efter anklager om mobning og ydmygelser

Fynske Pernille Weiss (K) skal ikke genopstilles som kandidat til europaparlamentsvalget i 2024. Det har et enstemmigt forretningsudvalg i Konservative besluttet, oplyser partiet i en pressemeddelelse. 

Beslutningen er truffet på baggrund af en intern undersøgelse, der omfatter en række samtaler med tidligere medarbejdere fra Pernille Weiss’ kontor i Bruxelles i Belgien. 

I undersøgelsen fortæller de ansatte om et stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø, og de bruger ord som mobning, ydmygelser og at føle sig truet.

- Der er bred enighed om, at vi ikke genopstiller Pernille Weiss til næste europaparlamentsvalg. Beslutningen er truffet alene på baggrund af hendes opførsel over for hendes tidligere medarbejdere i Bruxelles, siger partiformand Søren Pape (K) i en pressemeddelelse.

Arbejdsmiljøet har ført til en række stress-relaterede sygemeldinger og opsigelser blandt de tidligere medarbejdere. 

Pernille Weiss afløste i 2019 en anden fynbo Bendt Bendtsen (K) som konservativt medlem af Europa-Parlamentet. Hun fik over 80.000 stemmer ved valget. 

I et opslag på Twitter skriver Pernille Weiss, at hun er ked af beslutningen. Desuden genkender hun ikke det billede, der bliver tegnet af hende af tidligere medarbejdere.