Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

'Pias Pølsevogn' lukker efter årelang strid med kommunen

I Kerteminde kender næsten alle Pias Pølsevogn. Pølsevognen har i mange år stået på Torvet i Kerteminde, hvor mange sultne sjæle i tidens løb har lagt vejen forbi. 

Men nu er det snart slut med at få en ristet med det hele i den navnkundige pølsevogn. Pia Hansen har nemlig besluttet at lukke sin pølsevogn efter mere end tyve år.

Ifølge kommunen er placering af pølsevognen i strid med bygningsreglementet, lokalplanen og den kontrakt, som der er indgået med Pia Hansen. 

Kernen i problemstillingen er, at Pia Hansen har bygget overdække og læskur på pølsevognen. Der står ellers i kontakten, at pølsevognen skal være mobil, og at Pia Hansen skal køre den hjem hver aften.  

quote Jeg står fast nu. Jeg har aldrig nogensinde stået så fast, som jeg gør nu.

Pia Hansen, indehaver af Pias Pølsevogn


Det har været diskuteret at en mulig løsning kunne være at flytte pølsevognen til en anden placering ikke langt derfra, men det giver Pia Hansen ikke meget for. 

- Jeg har simpelthen valgt at sige, at nu stopper det, for de ville finde en anden placering. Hvad så om to-tre år, er det så heller ikke den rigtige placering for dem?, siger Pia Hansen. 

Hun siger, at det er en endelig beslutning, selvom hun er ked af det. 

- Jeg står fast nu. Jeg har aldrig nogensinde stået så fast, som jeg gør nu, siger Pia Hansen. 

Hun mener, at det er ærgerligt for byen, at pølsevognen lukker. 

- Jeg har været her i så mange år og er en del af byens DNA. Pølsevognen i Kerteminde har været her siden 1953. Det er jo et samlingssted for rigtig mange mennesker, siger hun. 

Hun anerkender, at der faktisk står i hendes kontrakt, at hun skal flytte pølsevognen hver dag, men det holdt hun op med at gøre, fordi hun er bange for, at der så vil holde biler parkeret på pladsen, hvor pølsevognen skal stå, når hun kommer om morgenen. Derudover er det besværligt at stille pølsevognen op blandt andet fordi, den skal stå helt lige af hensyn til arbejdsmiljøet. 

- Det er ikke fordi, jeg ikke vil køre den væk, men det er praktisk umuligt at gøre det, siger hun. 

Hun siger, at hun gerne ville have taget en dialog med Kerteminde Kommune om at løse problemet, hvis de havde henvendt sig noget før. Hun føler, at beskeden er kommet i 11. time. 

Pia Hansen overtog pølsevognen for 21 år siden. I 2004 flyttede hun pølsevognen til pladsen, hvor den står nu.
Pia Hansen overtog pølsevognen for 21 år siden. I 2004 flyttede hun pølsevognen til pladsen, hvor den står nu.

Pia Hansen fortæller, at der ofte er politikere, er lægger vejen forbi foderbrættet. Det er der også i dag, hvor Malte Jäger, som sidder i Kerteminde Byråd for Nye Borgerlige, kommer forbi for at få stillet sulten. 

Han mener ikke, at pølsevognen skal lukke. 

- Problemet er, at der er nogen fra administrationen, der har fundet noget lovgivning, der gør at den pølsevogn her, den åbenbart ikke må stå her - til trods for, at den været her de sidste 20 år, siger Malte Jäger. 

- Det er jo katastrofalt, at man ikke er mere erhvervsvenlig og siger, at hvis den har stået her i 20 år, så kan den godt for lov til at være her, fortsætter han. 

Malte Jäger som er byrådsmedlem for Nye Borgerlige var en af dem, der kom forbi for at få en pølse i Pias pølsevogn.
Malte Jäger som er byrådsmedlem for Nye Borgerlige var en af dem, der kom forbi for at få en pølse i Pias pølsevogn.

Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Ejsing Olesen (S) begræder også, at pølsevognen lukker. 

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. For det første er det et hyggeligt sted at gå ned og få noget at spise, men det er også et sted, hvor mange gør holdt, og når de gør det, så handler de måske også i byens andre butikker, siger han. 

Kunne i ikke bare have givet hende dispensation?

- Der er blevet givet dispensation rigtig mange gange. Det der er i det, det er at hun må sådan set gerne have en pølsevogn, men det er ikke det, der er dernede mere, siger han.  

Han peger på, at der er blevet bygget ting op omkring pølsevognen, så den ikke længere er flytbar. 

- Der er blevet bygget noget ud over, og det skal man søge byggetilladelse til, siger han.

Han giver ikke Pia Hansen ret i, at beskeden er kommet i 11. time. Han fortæller, at han selv har bedt om at få lov til at se korrespondancen mellem kommunen og Pia Hansen. 

- Jeg synes faktisk, at vi har gjort opmærksom på de her ting overfor Pia, siger han. 

Tilføjet 18:34: Flere lokale borgere har arrangeret afskedsfest for Pia Hansen og pølsevognen på sidste åbningsdag d. 29 december fra klokken 15.00 til 17.00.

poster-frame (22)