Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Borgmester reagerer på rapport om lovbrud

Det er uacceptabelt og dybt beklageligt at borgere i Nyborg Kommune i årevis ikke har fået en ordentlig behandling af kommunen på børne- og handicapområdet.

Så klar er meldingen fra Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) efter revisionsfirmaet BDO tirsdag har afdækket store svigt især i børnesager.

- Som borger og familie i Nyborg Kommune skal man have tillid til, at man får en grundig og kompetent og empatisk sagsbehandling. Vi må konstatere, at det der er afdækket, er uacceptabelt. Jeg vil beklage overfor de, der har været ramt af de ting, der er påpeget i BDO-rapporten. Man skal kunne have tillid til systemet, siger han til TV 2 Fyn.

Nyborg Kommune har bedt BDO gennemgå børneområdet, og tirsdag har BDO fremlagt rapportens konklusioner for offentligheden. Her fremgår det blandt andet, at der er problemer med ventetider på op til otte år og forkerte faglige vurderinger.

- Vi kan jo se, at det peger på, at måden man har tilgået opgaven ledelses- og medarbejdermæssigt ikke har været i orden. Det har vi også draget konsekvenser af. Vi har lavet organisatoriske forandringer. Med BDO-rapporten, som vi selv har bestilt, der må vi konstatere, at der er uacceptable forhold. Det er simpelthen ikke godt nok.

Hvorfor har I ikke handlet på det før?

Vi må bare sige, at det vi gør som politikere, det er at vi beder om at få iværksat handlinger. Vi forventer faktisk, at vi får løst opgaverne, når vi beder forvaltningen om det. Når et byråd får sådan en afrapportering, så er det hele byrådet, der får den, og vi er alle enige om, at der skal sættes ind.

Nyborg Kommune har annonceret en organisationsændring på området fra 1. februar.