Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Speedway-legende indstiller karrieren

Den fynske speedwaykører Hans Andersen har besluttet at parkere cyklen, efter 23 år som professionel i sporten. Det oplyser han i en skriftlig meddelelse.

- Det er noget, jeg har gået og tænkt over stille og roligt hen over vinteren og julen. Det føles rigtigt nu, udtaler Hans Andersen.

På sit CV kan han blandt andet skrive, at han førte Danmark til to VM-titler for hold som kaptajn for det danske landshold, og blev den første dansker, der vandt et grandprix i Parken.

Sammen med især Nicki Pedersen stod Hans Andersen bag den store interesse for sporten i nullerne, hvor københavnere strømmede til, når der var speedway i Parken. De to fynboers interne kamp blev sammenlignet med legenderne Erik Gundersen og Hans Nielsens rivalisering, og var med til at sælge billetter.

- Det var fedt at være en del af den tid. Vores rivalisering var med til at skabe interesse for sporten, og vi motiverede hinanden til at blive bedre. Vi bød hinanden op til dans, men i dag er vi gode kammerater, fortæller Hans Andersen, som nu vil prioritere familielivet.

Hans Andersen er nu 43 år gammel og har kørt professionelt siden 2001. Han havde dog allerede speedway-debut som 9-årig på Sanderum Knallertbane.