Museumsinspektør på Ærø: Det er ikke selvtægt

Vorherre han er nok ved at trille et par sten ned i den rende, det er jeg sikker på. Sådan lyder det fra Erik Kromann, som er museumsinspektør hos Marstal Søfartsmuseum.

Ærøboernes frygt er blevet en realitet.  Den senere tids storme og højvande har gennembrudt den lange sandodde Eriks Hale ved Marstal på Ærø. De små huse er nu truet, og hvis havet for alvor får fat og gennembryder Eriks Hale, kan det true Marstal Havn.

Flere ærøboere har opfordret til selvtægt, men Erik kromann har en anden rationel forklaring på situationen.

- Vorherre han er nok ved at trille et par sten ned i den rende, det er jeg sikker på, forklarer museumsinspektøren fra Ærø.

Ærø Kommune har gennem flere år forhandlet med Kystdirektoratet om en sikring af Eriks Hale. Sidste forår sagde Kystdirektoratet ja til, at der anlægges en høfte ved den yderste sydøstlige del af Eriks Hale, samt at der kan anlægges en bred sandklit ved Halens tynde sted. Men det arbejde er endnu ikke begyndt.

- Jeg mener, at kommunen nu med det samme skal stoppe hullet med store kampesten og så bede om tilladelse bagefter. Hvis havet for alvor får brudt igennem Eriks Hale, vil det kunne true Marstal Havn, siger Bent Juul Sørensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem for Ærølisten.

Museumsinspektøren fra Ærø er dog overbevist om, at det nok skal ordne sig igen.

- Vi skal have skubbet nogle sten i den rende, der er blevet lavet, som vor herre eller naturen har lavet. Naturen kan vi jo ikke planlægge, og den synes så, at den vil grave et hul igennem Eriks Hale, og den skal vi selvfølgelig have fyldt op igen, det er logik, forklarer Erik Kromann, som er museumsinspektør hos Marstal Søfartsmuseum.

Se hele interviewet her

 

 

 

Oversigt

    Oversigt