Rabbits vandt højspændt opgør

Svendborg Rabbits måtte ud i lidt af en gyser, før de torsdag aften kunne forlade hjemmebanen med en sejr på 79-78 over Horsens IC i torsdagens basketligakamp i Svendborg.

Det blev et tæt og meget spændende opgør - både for holdet og de cirka 800 tilskuere i Svendborg.

HIC er kommet dårligt fra start i årets liga, og Svendborg førte også torsdagens kamp med 19, men herefter overlod de fuldstændig al initiativ til modstanderen, skriver rabbits.dk.

Fra kampens start så hjemmeholdet ud til at have noget vanskeligere ved at finde kurven end HIC. Angrebsspillet flød bedre for Horsens. Skarpskytterne fra Svendborg fandt dog kurven og ikke mindst ved hjælp af en fantastisk spillende Johnell Smith, bragte værterne sig foran 22-18.

I anden periode var det også især en suverænt spillende Johnell Smith, der sørgede for at skabe mere og mere afstand til HIC, der var bagud 18-19 points i perioden. Svendborg gik til føring ved pausen med +16.

Og så kunne man godt have troet, at kampens resultat var ved at tegne sid, men det var ikke tilfældet. Efter et time-out skiftede kampen fuldstændig karakter.

HIC var for alvor blevet tændt selv om de var næsten håbløst bagud, og gæsterne tog nu et historisk run på 26-0. Det var derfor med noget bange anelser at publikum og Svendborg Rabbits gik på banen til de sidste 10 minutter, indhentet og udstillet, skriver rabbits.dk.

HIC kom foran med 64-72, men så kom kræfterne retur til hjemmeholdet. Will Paul og Johnell Smith var med til at få Rabbits tilbage på ret køl.

Med 7 points i træk fra Will Paul og uden HIC-scoringer i de sidste fire minutter kunne kampens bedste spiller, Johnell Smith, sænke hjemmeholdets sidste to points i kurven til den mindst mulige føring.

HIC havde bolden med 7,5 sekunder igen, og ved konstant at stoppe tiden efter at HIC kun havde spillet bolden i to sekunder, kunne Rabbits trække tiden mod afslutningen.

Daniel Friedrich havde afgørelsen i sine hænder, for hans skud, med kun et sekund tilbage, ramte ydersiden af ringen og kaninerne tog rebounden og kampen.

For Svendborg Rabbits blev dagens spiller endnu engang Johnell Smith med 33 points, 4 rebounds 6 assists og 3 steals, Will Paul havde 19 og 9 rebounds, Damian Ocana 14, 6 til Niels Degn, 4 til Claus Magaard og 3 til Kristoffer Gertz.

Rabbits har nu vundet otte af de første ni kampe i denne sæsons basketliga.