Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Byrådsmedlem kritiserer mørklægning af kritisk møde

I december holdt Langelands borgmester Tonni Hansen møde med socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Det skete, fordi ministeren ville sikre sig, at kommunens indsats var tilstrækkelig for at rette op på sagsbehandlingen på det skandaleramte børneområde. 

Ifølge Byrådsmedlem Søren Ramsing (R) er han og resten af kommunalbestyrelsen ikke blevet orienteret om mødet, og det mener han er kritisabelt. Han opdage kun, at mødet havde fundet sted, fordi han selv søgte aktindsigt hos Socialministeriet. 

- Vi har ikke i kommunalbestyrelsen været orienteret om det her, og det burde vi selvfølgelig have været, siger han. 

Han tilføjer, at økonomiudvalget muligvis er orienteret om sagen, men ifølge Søren Ramsing burde hele kommunalbestyrelsen have været orienteret. 

- Det har været en af de meget væsentlige diskussioner i hele denne her byrådsperiode, hvordan vi håndterer børneområdet, og derfor er det selvfølgelig noget, vi alle sammen skulle have været orienteret om, siger Søren Ramsing.  

- Det mener jeg ikke, der overhovedet kan være tvivl om. Jeg fatter ikke, hvordan borgmesteren kan mene noget andet, fortsætter han. 

Han mener, at borgmesteren Tonni Hansen taler imod bedre vidende, når han siger til P4 Fyn, at byrådet var orienteret om sagen. 

- Jeg undrer mig over det, og jeg synes, det er udsædvanligt dumt, siger Søren Ramsing. 

Borgmester i Langeland Kommune Tonni Hansen (SF) har holdt et møde med socialministeren om kommunens problemer med børnesager.
Borgmester i Langeland Kommune Tonni Hansen (SF) har holdt et møde med socialministeren om kommunens problemer med børnesager.

Han mener, at det som minimum havde været på sin plads at nævne mødet med ministeren, da kommunalbestyrelsen diskuterede et svar til Ankestyrelsens om socialsagerne i december. 

- Vi ved jo ikke, hvad hvad der er foregået på det her møde, men man kunne godt have en idé om, at det måske ikke har været så behageligt for borgmesteren at være til det her møde, og at han derfor ikke har lyst til at tale om det, siger Søren Ramsing. 

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Langeland Kommunes borgmester Tonni Hansen, men han har ikke reageret på henvendelser.