Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

71-årig kendes skyldig i drab i moské

En 71-årig bosnisk mand gik i juni 2023 ind i en moské i Odense for at tale med imamen om, hvorfor han ikke længere måtte komme i moskéen.

I stedet mødte han en 75-årig mand, som bad ham om at forlade moskéen, og det endte i en konfrontation. Derfor trak den 71-årige en skruetrækker og stak mindst 50 gange.

Han er mandag ved Retten i Odense kendt skyldig i drab og grov vold. Den 75-årige mistede livet dagen efter som følge af sine skader.

20 af stikkene med skruetrækkeren ramte ham i hovedet, hvoraf det ene var dødeligt. Det har en obduktionsrapport tidligere vist i retten.

Retten har blandt andet lagt vægt på overvågningsbilleder, der viste, at den nu skyldige og offeret gik ind i moskéen.


Kun 33 sekunder efter kom en jævnaldrende mand også ind i moskéen. Han var vidne til overfaldet og prøvede at stoppe det, har han tidligere forklaret i retten.

Specialanklager Brian Dybdahl kræver manden idømt 13 års fængsel og udvist af Danmark, da den 71-årige har bosnisk statsborgerskab.

Anklageren lægger blandt andet vægt på antallet af stik, og at den 71-årige lod offeret ligge på gulvet i moskéen, mens han skrev med hans blod på væggene.