Anker Boye betaler selv

Odenses borgmester Anker Boye betaler selv sin meget omtalte telefonregning. Men regningen lyder ikke på de 245.000 som i første omgang.

Odense Kommune og TDC har nu indgået forlig om Anker Boyes famøse telefonregning fra en ferie i Tyrkiet tilbage i oktober 2011.

Se TV 2/FYN's interview med Anker Boye her

I forliget er parterne blevet enige om, at kommunen inden 10 dage fra underskrivelsen af dette forlig indbetaler 125.097,83 kroner"

Det er altså en halvering af den oprindelige regning på 250.195,65 kroner

Det resterende beløb betaler Anker Boye selv.

- Det er klart, at et forløb som det her maner til eftertanke. Usikkerheden om, hvad der rent faktisk er sket, nager mig, og jeg ville ønske, at jeg kunne give en endegyldig forklaring på det. Jeg ankom til hotellet i Tyrkiet hen på aftenen, og det første døgn var jeg meget på nettet for at holde mig opdateret om en ekstraordinært svær situation i Odense, siger Anker Boye (S).

Tre års strid

Forliget er resulatet af en tre år lang tvist mellem parterne.

Odense Kommune og TDC er stadig uenige om regningen.

Parterne erkender med forliget et fælles ansvar for ikke at have vist rettidig omhu ved at afklare uenighederne om regningen tidligere, hvilket har gjort det vanskeligere at danne et nøjagtigt billede af, hvordan regningen er opstået.

Sådan skriver parterne tirsdag i en fælles pressemeddelelse.

- Jeg synes, at det har været et urimeligt langt og pinagtigt forløb, der nu har fundet sin løsning. Det er en sag som jeg er rigtigt ked af. Jeg har bestræbt mig på at passe mit arbejde, og jeg har aldrig haft til hensigt at ligge nogen til last. Tilbage står, at jeg selvfølgelig burde have været mere opmærksom omkring de sms'er. Nu er der kommet en endelig afklaring på sagen, og jeg holder kommunen skadesløs, det har jeg det bedst med, siger Anker Boye (S).

Økonomisk ansvarligt

- Det har været meget vigtigt for Odense Kommune at få løst den her strid på den mest økonomisk ansvarlige måde, og det er forliget et udtryk for, siger Odenses stadsdirektør, Jørgen Clausen."

- TDC har i hele forløbet fastholdt regningen, men grundet det lange og krævende forløb ønsker TDC nu sagen afsluttet, siger vicedirektør i TDC, Katrine Forsberg.

Hverken Odense Kommune eller TDC ønsker at udtale sig yderligere i telefonsagen, men i TV 2/FYNs udsendelse klokken 19.30 har vi et længere interview med Odenses borgmester, Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt