AI Politik

På TV2 Fyn er tillid og gennemsigtighed for dig som bruger af vores indhold højeste prioritet. Du skal kunne stole på det indhold, du læser, ser eller oplever fra TV2 Fyn.

 

Vi ser lige nu en massiv og uundgåelig udvikling i AI teknologi, som har potentiale for at understøtte og udvikle vores journalistik og journalister i en grad, der vil komme dig til gode som bruger af vores platforme.

 

Vi mener, det er vores pligt at benytte os af den teknologi.

 

Vi mener også, at det skal være helt og aldeles gennemskueligt for dig, hvornår vi gør det.

 

På TV2 Fyn bruger vi AI teknologi til at understøtte arbejdsprocesser og hjælpeværktøjer til journalister som f.eks. ChatGPT. Og selvom ChatGPT måske hjælper med sparring til formuleringer, så vil intet indhold komme ud til vores brugere, uden et menneske har sikret, at indholdet er korrekt.

 

Du skal altid kunne regne med, at de billeder vi viser i programmer, artikler og på sociale medier er ægte. Derfor bruger vi ikke AI til at ændre på billeder eller virkeligheden. Vi bruger i enkelte tilfælde AI til at lave grafik og illustrationer, men som bruger vil du aldrig være i tvivl om, at det er en grafisk fremstilling.

 

Teknologien udvikler sig stærkt og hurtigt. Derfor følger vi udviklingen inden for AI teknologi og foretager løbende vurderinger af, hvilke værktøjer, der kan understøtte journalistik på demokratisk og etisk vis. Vi bestræber os på at være åbne om værktøjer og processer både overfor brugere og virksomheder.

 

Derfor vil du også på denne side kunne følge med i, hvilke værktøjer vi redaktionelt tager i brug og hvorfor, samt finde artikler, der indeholder elementer af tekst eller grafik, der er brugt AI til at lave.

 

Vi vil i perioder teste AI-værktøjer, og det vil fremgå tydeligt, hvis indholdet er en del af en test. På samme side, vil vi også beskrive de tests, vi er i gang med. Under alle omstændigheder vil alt indhold stadig være faktatjekket. Du skal kunne stole på os, og af samme årsag er vi helt åbne med, hvad vi gør.

 

Vi sender ikke personfølsomme oplysninger igennem nogen form for AI værktøj.

 

I så stort et omfang, det kan lade sig gøre, bestræber vi os på at vidensdele alt, hvad vi måtte lære. Vi mener det er i samfundets interesse, at den viden bliver delt med henblik på både at udvikle AI-teknologiens muligheder, samt at understøtte, at AI-teknologi ikke bliver brugt til skade eller udemokratiske formål.

 

For at følge med udviklingen tager vi vores AI-Politik op til overvejelse hvert halve år. Hvis vi foretager ændringer, vil det fremgå af denne side.


Du kan følge med i vores tests og hvilke værktøjer vi bruger her.