Dizzy Miss Lizzy - rocktrioen tilbage i storform

De gjorde kometkarriere i 90'erne med sange, der er klassikere i dag. Men Dizzy Miss Lizzy er også ude med helt nye toner, du kan høre til Tinderbox.

Hørte man dansk rockmusik i 90'erne, var det umuligt at komme udenom trioen Dizzy Miss Lizzy. De kom i finalen ved DM i Rock tre år i træk i 1991, 1992 og 1993. Tredje gang var lykkens gang for Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis, for der vandt de nemlig ved blandt andet at slå Kashmir i finalen.

Det blev startskuddet til en eksplosiv karriere, der dog ikke varede ved. GAFFAs anmelder, Peter Ramsdal, fortæller:

- Dizzy Miss Lizzy er et orkester, som slog stærkt igennem i midten af 90'erne, hvor de jo kom med deres bløde udgave af Grungerocken. De var jo kometer dengag og havde en kometkarriere, som så også fadede rimelig hurtigt ud igen efter to albums. Så havde de ligesom nået det de kunne og det de ville.

Vild debut

Den første plade, Dizzy Miss Lizzy, udkom i 1994, og med kæmpehits som Silverflame, Barbedwired Baby's Dream, Love Is a Loser's Game, Glory og Waterline satte de en tyk streg under sig selv som et navn i den absolutte top af dansk rock. Dizzy Miss Lizzy solgte over 250.000 eksemplarer alene i Danmark.

To år senere kom den svære opfølger, Rotator, der ikke opnåede nær samme status som debutpladen, og i 1998 var det forbi. Men forsanger Tim Christensen, der er manden bag de mange melodiske hits, begyndte i stedet sin solokarriere, der har været meget succesfuld.

Stor koncertsucces og comebackplade

Dizzy Miss Lizzy er blevet gendannet ved enkelte lejligheder i 00'erne, og i de senere år har de spillet udsolgte koncerter på en række spillesteder og festivaler over hele landet, og det er de fortsat med. I år, 20 år efter udgivelsen af Rotater, kom så den seneste Dizzy Miss Lizzy-plade med titlen Forward in Reverse, der også har fået pæne ord med på vejen. Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo indledte sin anmeldelse af Forward in Reverse med ordene: Det er sjældent, at rockbands bliver bedre med alderen. Men det gør Dizzy Mizz Lizzy...

Så der bliver rig lejlighed til at skråle med på 90'erklassikerne og stifte bekendtskab med helt nye Dizzy-toner.

- De er superaktuelle. Blandt andet har de sagt i et interview med GAFFA, at de har fået gnisten tilbage. Så det var ikke bare for at turnere med de gamle sange. De havde faktisk lyst til at lave noget nyt op præsentere nogle nye sange, siger Peter Ramsdal.

Hård rock og Beatles-ballader

Dizzy Miss Lizzy kom frem på et tidspunkt, hvor den amerikanske Grungebølge hærgede, men musikken bærer også tydeligt præg af Tim Christensens forkærlighed for The Beatles og Paul Mccartneys melodiske univers.

- Det som Tim Christensen måske er allerstærkest i, det er jo hans ballader, som er meget Beatles, Paul McCartneyinspireret. Så de har både de hårde sange men også nogle rigtig stærke ballader, siger Peter Ramsdal. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dizzy Miss Lizzy indtager blå scene fredag klokken 23.05.  Tjek bandet ud og se flere tour dates her

Oversigt

    Oversigt