Dom: Ingen vindere i sagen om Byens Bro

Der faldt mandag dom i sagen om cykelbroen, Byens Bro, som forbinder Odense midtby med havne området, og det blev en delvis sejr for Odense Kommune.

Tvisten har været, at Odense Kommune mente, at grundejer Finn Thomsen og uddannelsesinstitutionen HF/VUC skulle betale tre millioner for til opførelsen af Byens Bro med henvisning til, at broen har forøget deres grundes værdi.

Og byretten i Odense gav mandag kommunen ret. Inden for 14 dage, skal Finn Thomsen og HF/VUC betale tre millioner. 

Til gengæld vandt Finn Thomsen den del af sagen, som omhandler den resterende del af grunden nord for Byens Bro, som kommunen skal bruge til at færdiggøre byggeriet med bl.a. cykelparkering.

Odense Kommune mener, at de kunne få grunden gratis, men byretten gav Finn Thomsen ret i, at han skal have økonomisk kompensation for grunden.    

Han har krævet 10 millioner kroner plus renter - i alt op mod 14 millioner - for grunden, hvor han ellers havde planer om at etablere parkeringspladser til udlejning.

Derfor betragter han dommen som en sejr:

- Det er jo et langt større beløb end de tre millioner, jeg er dømt til at betale, siger Finn Thomsen til TV 2/FYN.

Nu vil han så lægge de tre millioner oven i prisen på den resterende del af grunden, som kommunen skal købe af ham, men det er op til taksationskommissionen at værdisætte grunden.

Finn Thomsen, HF/VUC og Odense Kommune har stadig mulighed for at anke dommen til Landsretten.

 

Grundejer Finn Thomsen ser dommen som en sejr, fordi kommunen skal betale for hans grund

 

Oversigt

    Oversigt