I det fynske folks tjeneste

Efter voldsepisode: Din gratis adgang til Friluftsbadet i fare

00:26

Står det til Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative skal det igen koste penge at komme ind i Odense Friluftsbad.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative vil trække forsøgsordning med gratis adgang til friluftsbadet tilbage efter en voldsepisode 4. juni.

De blå partier i Odense vil igen have besøgende til at betale for indgang til Odense Friluftsbad. I år forsøger kommunen sig ellers med gratis adgang, men nu har en voldsepisode fået Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative til at foreslå, at ordningen stoppes. 

Læs også Politi efterlyser vidner til vold i friluftsbad

Da Odense Friluftsbad søndag 4. juni låste dørene op for sæsonen blev en ellers varm sommerdag overskygget af, at en gruppe på tre til fire unge mænd flere gange slog, sparkede og kortvarigt frarøvede en 15-årig dreng hans telefon, ligesom de råbte skældsord til og truede badets øvrige gæster. 

Fyns Politi efterlyser fortsat vidner i forbindelse med sagen, og politiinspektør Benny Linde Larsen fortæller til TV 2/FYN, at politiet tager episoden meget seriøst. 

Læs også Ballade i friluftsbadet: Spyt, trusler og seksuelle tilråb

- Vi vil gerne høre fra vidner til de to episoder, så vi kan finde frem til de unge, der stod bag hændelsen. Friluftsbadet er et offentligt sted, hvor folk kommer for at have det trygt og rart. Derfor er det en anmeldelse, vi tager meget alvorligt, siger Benny Linde Larsen.

Det samme mener altså Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative. 

- Gratis adgang har gjort det mere attraktivt for ballademagere at søge mod friluftsbadet, ligesom den gratis adgang har gjort det svært at holde øje med, hvem der entrerer friluftsbadet. Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative foreslår derfor, at budgetpartiernes forsøgsordning på et år med gratis adgang droppes og der genindføres betaling, skriver rådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Odense Kommune har efter overfaldet i Friluftsbadet indsat medarbejdere fra Center for Familier og Unge til at sikre ro og orden.

Jane Jegind oplyser til TV 2/FYN, at forslaget sættes på dagsordnen til næste byrådsmøde.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.