I det fynske folks tjeneste

Ekspert: Fionia Bank bør fusionere

Analytiker vurderer, at Fionia Banks eneste mulighed er en fusion.

Den nye bankpakke er ikke den store hjælp for fynske Fionia Bank. Det kan ende med at banken må fusionere med andre vurderer analytiker.

Fionia Bank nærlæser i dag den bankpakke II. Spørgsmålet er, om den nye bankpakke kan redde det trængte pengeinstitut. Banken har lige afskediget hver 10. medarbejder, men aktieanalytikeren hos Hans og Nøttrup, Niels Jørgen Hansen tror ikke det vil hjælpe.

- Det ser ikke godt ud. Fionia Bank har i forvejen lånekapital som en del af sin egenkapital. Med kravet om 12 procents soliditet i stedet for de normale otte, skal der lånes op imod en milliard kroner for bare at kunne drive den forretning de har nu videre, siger analytiker hos Hansen & Nøttrup, Niels Jørgen Hansen.

Kravet til bankerne er nu at, de skal være meget mere velpolstrede rent økonomisk for at få hjælp. Derfor tales der nu om, at Fionia kan være nød til at fusionere med en andre for at overleve.

- Det kunne være regionale pengeinstitutter, hvor det vil være et mere ligevægtigt partnerskab. Vi har sparekassen Nordjylland og andre, som kunne være interessante, og hvis det ikke er muligt, vil der nok være tale om en egentlig overtagelse fra en stor part. Det kunne være svenske andelsbank eller lignende, vurderer Niels Jørgens Hansen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.