I det fynske folks tjeneste

Fisketrappe til 14 millioner ved Munke Mose

Om få år vil odenseanerne kunne opleve springende ørreder i Midtbyen. Odense Kommune og Skov- og Naturstyrelsen har besluttet at bygge en ny fisketrappe til 14 millioner kroner ved havhesten.

Fisketrappen vil blive et åndehul i Odense midtby, mener Odense Kommune

Fisketrappen ved Munke Mose er klar om få år

1 af 3

Den nye fisketrappe bliver etableret i Munke Mose i nærheden af skulpturen Havhesten. Etableringen af stryget betyder at den sidste fiskespærring i Odense Å nu bliver fjernet. Projektet til 14 millioner kroner bliver finansieret af Odense Kommune og Skov- og Naturstyrelsen i fællesskab.

- Skov- og Naturstyrelsen har valgt at støtte projektet, fordi Odense Å er internationalt beskyttelsesområde for natur. Der findes arter som bliver begunstiget når vi fjerner den sidste spærring, siger Søren Strandgaard, der er skovridder i Skov- og Naturstyrelsen.

Liv til åen og byen

Den nye fisketrappe vil skabe mere liv i åen og ørrrederne vil kunne passere uhindret op igennem hele åen. Men Odense Kommune håber også at fisketrappen bliver til glæde for odenseanerne.

- Vi synes det passer godt ind i vores ide om at gøre Odense til en grøn by. Når man kan sidde og se fiskene springe så skaber vi også et interessant byrum for byens borgere, siger Lene Holm, der er leder af Park og Naturområdet i Odense Kommune.

Den nye fisketrappe vil stå klar om et eller to år.