I det fynske folks tjeneste

Fyrede Lindøarbejdere omskoles

De blev fyret, da Lindø lukkede, men nu har en lille gruppe tidligere medarbejdere taget hul på et nyt arbejdsliv. I denne uge tager de svendeprøve i et helt nyt fag.

01:31

Tidligere Lindøarbejdere er i gang med at uddanne sig til rustfast klejnsmede.

1 af 2

Hans Ole Pedersen blev fyret sammen med omkring 3000 andre værftsarbejdere, men er nu i gang med at omskole sig til et helt nyt job.

- Det har jo været en hård omgang. Jeg har været på Lindø i over 31 år, og har været vant til at arbejde med store tunge ting, siger Hans Ole Pedersen.

Sammen med 15 andre tidligere Lindø-arbejdere er Hans Ole Pedersen i gang med sin svendeprøve. På fredag skulle han gerne være udlært som rustfast klejnsmed.

- Jeg havde jo regnet med, at jeg skulle være ude på Lindø til jeg gik på pension, og det tror jeg de fleste havde regnet med, siger Hans Ole Pedersen.

Ingen jobgaranti

Flere af de omskolede Lindø-medarbejdere har arbejdet med skibe og stål i mere end 30 år, men det kan være mere end svært for dem at få job - selv med en helt ny uddannelse.

- Jeg kunne jo godt tænke mig og stå her i dag og sige, at det får de allesammen. Det kan jeg selvfølgelig ikke sige, siger uddannelsesleder Steen Nielsen fra Syddansk Erhvervsskole.

Og derfor forbedrer flere af kursisterne sig på en mulig fremtid med job i udlandet.

- Plan B er, at man gør som så mange andre fra Lindøværftet, at søge til Norge, hvor de mangler mange håndværkere, men det var jo ikke meningen, siger Hans Ole Pedersen.