I det fynske folks tjeneste

Fyringer på vej i Odense.

Der skal fyres medarbejdere i borgmesterforvaltningen i Odense.

Ingen faggrupper er fredet, når borgmesterforvaltningen i Odense skal spare 50 millioner kroner over de næste tre år. Men HK'erne er mest nervøse.

Fyringer er uundgåelige

Stadsdirektøren og hans folk er nu ved at have overblik over, hvor meget der skal spares i borgmesterforvaltningen og fyringer kan ikke undgåes.
- Det er uundgåeligt, at vi må sige farvel til medarbejdere, siger stadsdirektør Jørgen Clausen.
Lige nu undersøger ledelsen, hvor meget af besparelserne Borgmesterforvaltningen kan finde ved ikke at genbesætte ledige stillinger. Der er derfor først i det nye år klarhed over, hvor mange medarbejdere man bliver nødt til at tage afsked med.

HK'erne har lavet spareforslag

På stadsdireketørens bord har HK'erne lagt en stribe forslag til besparelser. Netop HK'erne udgør nemlig langt den største faggruppe og er dermed særligt i farezonen, når der skal deles fyresedler ud.
-Vi har mange type spareforslag. Fra fjernelse af gratis kaffe til lønstop i chefgruppen, siger Herluf Rasmussen, tillidsrepræsentant for en af HK grupperne. 
 

Borgerne vil mærke det

Herluf Rasmussen har dog svært ved at se, at der kan løbes stærkere i borgmesterforvaltningen eller findes store besparelser uden at det kan mærkes.
- Vi betjener i høj grad de andre forvaltninger i kommunen.  Her vil man kunne mærke, hvis vi bliver færre tilm opgaverne. Og dermed vil borgerne også komme til at mærke det, siger Herluf Rasmussen.

Borgmesterforvaltningen skal realisere besparelser på 10 mio. kroner i 2011, 14 mio. kroner i 2012 og 15. mio. kroner i både 2013 og 2014
 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.