I det fynske folks tjeneste

Jobcenterchef i Odense fratræder - beholder løn i et år

Hanne Sørud er fratrådt jobbet som jobcenterchef i Odense Kommune med øjeblikkelig virkning. Foto: Solveig Fuglestad

Odense Kommunes jobcenterchef, Hanne Sørud, er efter gensidig aftale fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning. Hun beholder dog sin løn på omkring en million kroner frem til april 2019.

Odense Kommunes jobcenterchef, Hanne Sørud, fratræder sit job med øjeblikkelig virkning, det oplyser direktør René Junker fra Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialforvaltning. 

Hanne Sørud fratræder jobbet efter gensidig aftale. Ifølge fratrædelsesvilkårene får Hanne Sørud løn og pension frem til og med den 1. april 2019. Det svarer til omkring en million kroner. 

Fåmælt direktør

Direktør René Junker er meget fåmælt omkring fratrædelsen, da der er tale om en personalesag. Men han fortæller dog, at der nu skal en anden profil til det vigtige job som jobcenterchef i Odense Kommune.

Læs også Udvikling ved at vende: Nye job og tilflyttere til Langeland

- Vi er kommet til et tidspunkt, hvor vi mente, at der nu skal nye kræfter til. Med hele den omlægning i beskæftigelsesindsatsen, som vi har sat i gang, kræver det en anden profil.

Høj ledighed i Odense

Odense Kommune har i mange år kæmpet med høj ledighed, og netop jobbet som jobcenterchef er helt centralt for at få flere ledige odenseanere i beskæftigelse. Direktør i Beskæftigelses- og socialforvaltningen, René Junker, vil nu gå på jagt efter en ny jobcenterchef.

- Den nye profil skal kunne navigere på politisk og strategisk niveau, samtidig med at vedkommende skal kunne styre driften og produktionen på mere praktisk niveau. Derudover er det vigtigt, at den nye profil holder fast i den nye retning, der er lagt, hvor går fra aktiveringsprojekter til målrettede samtaler med de ledige.

60-årige Hanne Sørud har været ansat i Odense Kommune siden den 1. marts 2006, hvor hun blev ansat som chef for borgerservice. Inden da har hun været generalsekretær i Ungdomsringen og chef for DR Fyn.

Hanne Sørud vil ikke udtale sig om sin fratrædelse fra Odense Kommune. 

Ved du noget? Så send os et tip