I det fynske folks tjeneste

Jonas løber til Aalborg på fire dage: Vil nedbryde tabu

Jonas Edison Holm vil løbe 240 kilometer på fire dage og på sin vej gøre opmærksom på børn og unge med ondt i sindet.

00:19

Jonas Edison Holm fra Odense snører søndag løbeskoene og sætter kursen mod Aalborg og DGI Landsstævnet.

Og han har ikke alverdens tid til, at nå hele vejen til det nordjyske i løb. Han skal tilbagelægge i omegnen af 240 kilometer på bare fire dage med et udlæg søndag på 50 kilometer. Derefter er planen at løbe 43, 83, og 60 kilometer - plus lidt ekstra.

Jonas Edison Holm har løbet flere maraton, men denne udfordring er hans største nogensinde. Og det er ikke kun for løbets skyld, at han udsætter sig selv for strabadserne. Undervejs vil han gennem videoblogs sætte fokus på psykisk sygdomme blandt børn og unge.

- Jeg vil gerne sørge for at der kan tales frit. Vi har nogle børn og unge, som har lidt ondt i sindet i dag. 

- Jeg vil gøre det mindre tabu. Jeg oplever, at det kan være svært for folk at snakke om psykiske sygdomme, siger Jonas Edison Holm. Han arbejder til daglig som ergoterapeut på Børne- og ungdomspsykiatrisk-afdeling på OUH.

Ud over at være løber og tidligere triatlet er Jonas Edison Holm også gymnast, og fredag er han med, når Fyns Aspiranthold og Kauslunde Voksenmix skal lave opvisning ved landsstævnet.

Følg Jonas Edison Holms videoblogs her

06:47

Fra Odense til Aalborg er der 244 km. Og netop den tur har Jonas Edison Holm tænkt sig at løbe fra på søndag og indtil onsdag, så han er klar, når DGI Landsstævnet begynder torsdag morgen. 

Luk video