I det fynske folks tjeneste

Kinesere laver børne-TV i Odense

01:56

Sidste sommer var et TV-hold på Langeland for at lave optagelser til et program om bl.a. Hævnen.

1 af 2

Et TV-hold fra Beijing besøger torsdag Odense for at lave optagelser til et børneprogram, der bliver set af mange millioner børn.

Kinesere er vilde med H.C. Andersens eventyr.

Så meget at de 38 kinesiske børn og voksne, som kommer til Odense torsdag for at opleve byens mange H.C. Andersen-attraktioner har et TV-hold med sig. Kinesiske KAKU vil nemlig lave et børneprogram om den berømte digter og forfatter.

- Det er dejligt, at der kommer fokus på Odense og H.C. Andersen på den her måde, siger teamleder Lone Østergård fra Udvikling Fyn, der har været med til arrangere besøget.

TV-holdet og de medbragte børn og voksne skal blandt se HCAs hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet, og de slutter deres besøg i Den Fynske Landsby.

- Omdrejningspunktet er H.C. Andersen, men jeg ved ikke så meget om, hvordan de ellers vil lave programmet, eller hvor langt det bliver, så det bliver spændene at få dem på besøg, siger Lone Østergård.

Lene Østergård håber på, at programmet kan skabe ekstra opmærksomhed om Odense og HCA og i sidste ende give flere turister.

KAKU er en del af BTV (Beijing Television), der er en statsejet TV-kanal, der sender netop fra den kinesiske hovedsted, Beijing.

Det er ikke første gang, at en kinesisk TV-station besøger Fyn. Sidste sommer besøgte en film-kanal blandt andet Langeland for at lave et program om Susanne Biers Oscar-vindende film, Hævnen, der er optaget på øen.

Ved du noget? Så send os et tip