I det fynske folks tjeneste

Mentiqaskole får økonomisk indsprøjtning

Store økonomiske huller truede den nystartede Mentiqaskole på livet. Nu har en gavmild privat donor smidt 300.000 på katederet, og skolen for særligt begavede børn ser ud til at være på ret køl igen.

Mentiqa åbnede i august for særligt begavede børn. I den korte periode har de været igennem en økonomisk rutsjetur.

Økonomisk pusterum

Mentiqaskolen i Odense var i sidste uge i en alvorlig økonomisk klemme. Skolen gik glip af en million i statstilskud, fordi ansøgningerne ikke blev afleveret i tide. Men nu har en privat donor givet skolen et økonomisk pusterum ved at donere 300.000 kr.

- Det er vi selvfølgelig utroligt taknemmelige for. Det var virkelig en lettelse. Nu kan vi koncentrere os om det, der er vigtigt - nemlig børnene og få deres hverdag til at fungere, siger næstformand i Mentiqas forældrebestyrelse, Søren Storm Kastrup i dag til TV 2/FYN.

Samtidig har skolen fået en aftale med deres bank, der har hjulpet skolen med at lægge budgetter og bevilget en kassekredit.

Klemme ballerne sammen

Ifølge Søren Storm Kastrup har skolen fået et forhåndstilsagn om statstilskud på omkring en million kroner fra næste skoleår.

- Det betyder, at vi lige de næste ti måneder må klemme ballerne sammen, siger Søren Storm Kastrup.

Den megen negative omtale har også haft konsekvenser, vurderer skolen.

- Hvis nogle har været på vippen til at skulle melde deres børn ind, så har de trukket følehornene til sig på grund af medierne, fortæller Søren Storm Kastrup, der dog ikke kan sætte tal på, hvor mange det skulle dreje sig om.