I det fynske folks tjeneste

Planer om ny bydel i Odense fremlagt

Onsdag blev planer om en ny gigantisk forsknings- og vidensbydel ved Syddansk Universitet i Odense fremlagt. Et byggeri på 500.000 kvadratmeter til op mod 14 milliarder kroner.

Borgmester Jan Boye fremlagde planerne om den ny bydel

Den ny bydel kommer til at rumme et forsknings- og videncenter, et nyt universitetshospital og markante udvidelser af undervisnings- og forskningskapaciteten i området omkring Syddansk Universitet.

Blandt andet et studentermiljø med boliger og butikker.

Bydelen skal forbindes med centrum med en letbane, som fortsætter til Hjallese

Byggeriet bliver på omkring 500.000 kvadratmeter og kommer samlet til at tage 10 år. Det er det største enkeltstående udviklingsprojekt nogensinde i Odense.

Prisen vurderes til mellem 12 og 14 milliarder kr.

Projektet skal gøre Odense til en af Europas største og mest markante vidensbyer.

Bag projektet står Syddansk Universitet, Statens Ejendomsselskab "Freja", Universitets- og Bygningsstyrelsen, Odense Universitetshospital, Fonden Syddanske Forskerparker og Odense Kommune.

Flere detaljer om den ny bydel

  • Udvikling af området ved Niels Bohrs Alle med ny Forsker- og Videnpark, som fuldt udbygget forventes at blive på ca. 100.000 m2.
  • Nord for Syddansk Universitet skal udvikles et ’portalområde’ med blandt andet kollegieboliger, service og konferencefaciliteter.
  • Portalområdet skal fungere som indgang til Campusområdet og som bindeled mellem byen og campusområdet, og ventes på nuværende tidspunkt at omfatte ca. 90.000 m2 byggeri.
  • Region Syddanmark har foreslået at etablere et nyt universitetssygehus i Odense. Universitetssygehuset planlægges syd for Syddansk Universitet med kobling til universitets sydlige del. Det nye sygehusbyggeri incl. Winsløvparkens aktiviteter ventes at blive på små 300.000 m2 med mulighed for udvidelse.
  • Universitet står for at udbygge med ca. 50.000m2 indenfor den nærmeste tid på det nuværende campusområde.
  • I udviklingen af Campusområdet indgår tillige planer om etablering af en ny afkørsel ved motorvej E20, en udvidelse samt forlængelse af Munkebjergvej med tilknytning til den nye afkørsel.
  • Som eneste gennemkørende trafik i det nye campusområde sigtes mod etablering af en letbane fra bymidten/banegårdscentret gennem Campusområdet. Letbanen er planlagt med forbindelse til Hjallese Station og en Park & Ride plads ved Hestehaven.