Privatisering af Odenses skolerengøring droppet

Private firmaer skal stadig ikke gøre rent på Odenses skoler. For rengøringen bliver ikke en mulighed for private selskaber foreløbigt..

Byrådets røde blok fik tilbage i juni indført specifikke krav til dem, der skulle byde på rengøringsopgaven. Krav der betød, at rengøringspersonalet fremover skulle have samme løn og ikke må løbe stærkere, end de gør nu. 

Men efter at jurister har kigget på sagen, har det vist sig, at kommunen ikke må blande sig i ansættelsesforholdene hos private rengøringsfirmaer. Derfor udskyder de røde partier nu planerne om konkurrenceudsættelse. 

Midt i det hele står De Radikales Susanne Crawley. For først stod hun sammen med de blå partier, men siden valgte hun altså at indføre klausulerne sammen med hendes normale allierede fra rød blok.  og det undrer venstres rådmand.  

- Jeg kan bare konstatere, at rådkvinden ikke kan finde ud af, hvad hun mener, og at hun i hvert fald for nuværende er gået væk fra målsætningen om at finde nogle penge til børnene, siger Jane Jegind.

Susanne Crawley Larsen mener ikke, at hun har ændret holdning:

- Som udgangspunkt har jeg ingen problemer med konkurrenceudsættelse, men det skal ske på en måde, så personalet får ordentlige arbejdsforhold. Derfor var det naturligt at opstille klausuler i udbuddet, men det viser sig, at vi ikke kan gøre det, som vi vil, siger hun til TV 2/FYN.

Hun ser nu to mulige veje at gå: At lade sagen afprøve i Statsforvaltningen og - alt efter resultatet - at gennemføre eller droppe udbuddet af rengøringen.

 

Indslag om aflysning af udbud af rengøring på Odenses skoler

 

Peter Rahbæk Juel (S) og Jane Jegind (V) debatterer rød bloks forslag

 

Oversigt

    Oversigt